Wat maakt de Cartier Tank zo’n bijzonder horloge?

Hoe je het ook wendt of keert, Cartier is een van de grootste namen in de wereld van luxe horloges. Ze hebben verschillende modellen horloges, maar de Cartier Tank is een van de meest iconische. Dit horloge is in 1917 ontworpen door Louis Cartier en is geïnspireerd op – je raadt het al – een tank uit de Eerste Wereldoorlog.

cartier tank

Het is een juweel en een waardevol horloge dat door zowel mannen als vrouwen wordt gedragen en daardoor ook in verschillende maten verkrijgbaar is. De Cartier Tank is een legende in de geschiedenis van horloges. De beginmodellen van dit horloge hebben een prijs van 3.600 euro en de prijzen kunnen oplopen tot tientallen duizenden euro’s. Ben jij helemaal fan van dit horloge, maar vind je dit bedrag net te hoog? Dan vind je hieronder tien goedkopere alternatieven van de Cartier Tank.

Goedkope alternatieven van de Cartier Tank

1. Seiko SUP880

De Seiko SUP880 is de eerste in dit rijtje. De Seiko geeft een mooi gezicht met elegante letters, ook bij wat minder licht. Het is een prachtig klassiek horloge met een modern randje. Het uurwerk draait namelijk op zonne-energie, dat betekent dat je een jaar de tijd kan bekijken als je heb volledig hebt opgeladen en in de zon. De prijs van dit horloge ligt tussen de 200 en 230 euro. Kijkend naar de uitstraling, dan is wel te stellen dat dit een waardig alternatief is van de Cartier Tank.

cartier tank

2. Bulova Classic 96B107

De Bulova Classic 96B107 is ook een goed alternatief. Dit horloge heeft een zwarte leren band en is waterdicht tot wel 30 meter diep. De chique wijzerplaat zilver en is hij van buiten roestvrij. Dus nergens om je druk over te maken als je dit horloge draagt. De prijs van de De Bulova Classic 96B107  bedraagt ongeveer 200 euro.

cartier tank

3. Citizen Eco-Drive Large Stiletto AR3104-55E

De Citizen Eco-Drive Large Stiletto AR3104-55E heeft een mooie roestvrij stalen band met wat tintjes goud. Door het contrast van de zwarte wijzerplaat springt dit horloge er echt tussenuit. Dit horloge heeft ook wat unieks, namelijk dat hij eco-drive heeft, wat ervoor zorgt dat het horloge energie kan opwekken, zelfs als er niet veel licht is. Hierdoor kunnen de horloges van Citizen meer dan zes maanden blijven werken, zelfs als het donker is. Ook kan hij wel tot 30 meter onder water. De prijs van dit horloge ligt tussen de 500 en 600 euro.

cartier tank

4. Longines Dolce Vita

Het Longines Dolce Vita horloge is met een prijskaartje van ongeveer 1100 euro aan de duurdere kant, maar komt qua looks heel dicht in de buurt van de Cartier Tank. Dit model heeft een roestvrije stalen band en heeft een wijzerplaat van zilver. Het horloge kan tot wel 100 meter onder water en heeft een luxe uitstraling.

cartier tank

5. Bulova 96A156

Ook de Bulova 96A156 is een mooi alternatief voor de Cartier Tank. Dit model heeft een mannelijk elegant en klassiek uurwerk. De minimalistische leren band en de rustige uurmarkeringen maken het een subtiel horloge. De prijs van de Bulova 96A156 bedraagt zo’n 50 euro.

cartier tank

6. Peugeot 2051GBK

Welke ook goed in het rijtje past met goedkope alternatieven voor de Cartier Tank, is de Peugeot 2051GBK. Dit model is verkrijgbaar met twee soorten leren banden, voor ieder wat wils dus. Het is aan de buitenkant omringd met metaal en het heeft een zilveren wijzerplaat. Dit horloge kost ongeveer 60 euro.

cartier tanks

7. Seiko Diamonds SNE461

De Seiko Diamonds SNE461 is wat anders dan de vorige modellen. Dit horloge heeft ander soort materiaal bij de band, namelijk stainless steel. De wijzerplaat is zwart en de kleine diamanten geven dit horloge nét die extra luxe vibe. De Seiko Diamonds SNE461 kost 160 euro.

cartier tank

8. Fossil Architect FS5803

Als je een horloge zoekt dat niet zo duur is en waar je mee wil gaan duiken bij dieptes tot en met 50 meter, zou de Fossil FS5803 een goede keuze zijn. Dit model lijkt twee druppels water op de Bulova Classic, het grootste verschil is de kleur van de wijzerplaat. De wijzerplaat is net zo klassiek als de kast, met een luxe zwarte achtergrond en witte Romeinse cijfers met een mooie afwerking aan de rand. De plaat heeft zelfs een sunburst-afwerking om hem nog levendiger te maken. Dit horloge kost ongeveer 180 euro.

cartier tank

9. Bulova Sinatra 98A261

De Bulova Sinatra 98A261 is met de prijs van ongeveer 500 euro wat aan de dure kant vergeleken met de andere horloges. Toch krijg je voor dat bedrag een horloge met een unieke grijze leren band en een zwarte plaat met gouden uurmakeringen en wijzers.

cartier tank

10. Casio LTP-B150L-7B1

Last but not least, de Casio LTP-B150L-7B1. Dit horloge is verkrijgbaar in verschillende kleuren wijzerplaten en banden (in leer en staal). Het is een vierkant model met elegante Romeinse cijfers. Met de afmetingen van 31 x 22 x 7,5 mm is het een vrij klein horloge, maar als je smalle polsen hebt, kan dit helemaal jouw ding zijn. De Casio LTP-B150L-7B1. kost zo’n 70 euro.

casio ltp horloge goedkoop alternatief cartier tank

Elk horloge is uniek en experimenteer dan ook zeker welk horloge goed bij je past.