Nadelen van schaamhaar scheren

De verkeerde verzorging van ‘down under’ kan afschuw opwekken. Er zijn namelijk een aantal problemen die hierdoor veroorzaakt kunnen worden.

Verwondingen en zelfs spoedeisende hulp vanwege scheren schaamhaar

Uit een recent onderzoek van Original Investigation onder 7.500 mannen en vrouwen blijkt dat ongeveer drie procent van de ondervraagden op de spoedeisende hulp belandt met verwondingen aan hun edele delen. Daarnaast geven veel mensen aan dat er veel scheerwondjes en/of ontstekingen ontstaan vanwege dit soort scheerbeurten. Overigens gaat dit vaker fout bij vrouwen dan bij mannen (respectievelijk 27 en 24 procent). Van al deze verwondingen eindigt ongeveer één procent bij de spoedeisende hulp. Meestal valt de schade mee, maar het kan wel je risico op een soa verhogen. De grootste problemen zijn verwondingen en ingegroeide haren. Gebruik daarom altijd een scherp scheermes, scheerschuim en water. Ook helpt het om vooraf een warme douche te nemen waardoor de haren zachter worden.

Andere nadelen op een rij

Er worden ook nog andere nadelen aan het scheren van schaamhaar genoemd. Denk bijvoorbeeld aan jeuk – hoewel dit met een zorgvuldige voorbereiding te voorkomen is. Dit is bovendien een kwestie van gewenning, dus de eerste keren zal het erg jeuken, maar daarna verdwijnt dat gevoel.

Nog een nadeel: je moet het bijhouden. Dit kost geld aan scheerschuim en mesjes en daarnaast nog tijd en moeite. Dit is het vaak wel waard want veel vrouwen geven de voorkeur aan weggeschoren schaamhaar. Daarnaast zijn de eerdere problemen zoals wondjes en ingegroeide haren niet te onderschatten, maar wederom te voorkomen door schone mesjes te gebruiken en met de haarrichting mee te scheren. Nog een tip: gebruik na afloop een kalmerende gel.

Velen doen het niet alleen voor henzelf, maar ook voor anderen. Lees daarom ook wat vrouwen nou echt vinden van lichaamshaar bij mannen?