Verwacht in 2020: mannenfilms in de bioscoop

Terwijl we momenteel nog kunnen genieten van alle bioscoopfilms die in februari uitkwamen, is het ook niet verkeerd om alvast naar de toekomst te kijken. De grote namen die wat ons betreft liever vandaag dan morgen in de bioscoop verschijnen, hebben allemaal iets gemeen: bikkelharde actie.

No Time To Die

De hype rondom deze nieuwe James Bond film is groot. Zo ontwierp horlogemerk Swatch een horlogecollectie die geïnspireerd is de James Bond serie. Het vijfentwintigste deel speelt zich vijf jaar na Spectre af. Bond staat niet langer meer op actief en probeert in plaats daarvan te genieten van zijn welverdiende pensioen. No Time To DIe zou geen James Bond film zijn als het hier bij blijft. Al gauw wordt hij namelijk benaderd door Felix Leiter, CIA-officier. De organisatie heeft de hulp van Bond nodig bij het opsporen van een vermiste wetenschapper. Om hem terug te krijgen zal Bond het moeten opnemen tegen geesten uit het verleden en nieuwe bedreigingen. Hierbij wordt hij natuurlijk vergezeld door een mooie Bond Girl en de vetste gadgets en auto’s. Vanaf 2 april kunnen we tijd vrijmaken voor de bioscoopfilm, dan is No Time To Die namelijk te zien.

 

Tenet

Een nieuwe film van de makers van Inception? Say no more. Tenet, gemaakt door Christopher Nolan, belooft net zo episch te worden als zijn voorganger. In Tenet moet een geheim agent met behulp van tijdreizen een derde wereldoorlog voorkomen. Een plot dat zich leent voor bizarre taferelen. Veel scènes van de film spelen zich dan ook achterstevoren af. De hoofdrol wordt vertolkt door de zoon van Denzel Washington. Met tijd, geheugen en actie allemaal prominent aanwezig lijkt dit één van de vetste bioscoopfilms van 2020 te worden. Nog even geduld: 15 juli is deze film te zien in de bioscoop.

Fast & Furious 9

In alweer het negende deel zien we een aantal bekende gezichten terug uit het Fast & Furious-universum. Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson en Ludacris keren terug in hun rollen. Het negende deel belooft spectaculairder te worden dan ooit en zal vooral draaien om familiebanden. Dominic Toretto (gespeeld door Diesel) zal het namelijk moeten opnemen tegen zijn jongere broer Jakob. Jakob is niet alleen in zijn vendetta tegen Diesel, maar zal onder andere worden bijgestaan door Cipher (gespeeld door Charlize Theron). Met alle achtervolgingen, explosies en razendsnelle auto’s is dit één van de bioscoopfilms die op het witte doek pas echt tot z’n recht komt. Vanaf 21 mei is de film in de bioscoop te zien.

 

Black Widow

De lijst van films over superhelden die we in 2020 kunnen verwachten is eindeloos. Eén van de films waar we het meest nieuwsgierig naar zijn is Black Widow. Dit zal de eerste film zijn die de focus legt op het personage dat Scarlet Johansson al in veel bioscoopfilms heeft gespeeld. Black Widow zal zich afspelen na de gebeurtenissen van Captain America; Civil War. Nu ze helemaal alleen is, zal de Black Widow haar verleden moeten confronteren en een grootschalige samenzwering moeten zien te ontrafelen. Vanaf 29 april is de film in de bioscoop te zien.