Legendarische Hollywood-rollen

Nu wil het natuurlijk niet zeggen dat het loodje leggen in films of series slecht is. Sterker nog, acteurs die personages spelen die overlijden, worden vaak het beste onthouden. Denk bijvoorbeeld aan Sean Bean. Hij speelt onder andere in Lord of The Rings (als Boromir), Game of Thrones (als Neddard Stark) en GoldenEye (als badguy Alec Travelyan). In al die films sterft zijn personage, maar deze acteur is niet de onbetwiste nummer één van de zogenaamde sterfscène. Ook de wereldpopulaire acteur Samual L. Jackson slaag er niet in die titel te pakken.

Hollywood acteur Sean Bean

De nieuwe koploper

De inmiddels overleden Christopher Lee (Saruman in Lord of The Rings) stond lang aan kop, maar er is een nieuwe nummer één gearriveerd. Zijn naam is Danny Trejo. Hij haalt zijn Hollywood-collega Lee (zijn teller stond op 60) in en staat aan kop met maar liefst 65 gedode personages. Verder staan acteurs Lance Henriksen (51 gedode personages), Dennis Hopper (41 keer het loodje gelegd), Tom Sizemore (36 keer het daglicht niet gezien) en Eric Roberts (35 keer gestorven) onder de pas bekroonde koning van de sterfscène Danny Trejo.

Wie is Danny Trejo?

Zijn naam komt je in eerste instantie misschien niet bekend voor, maar hij heeft in talloze films en series gespeeld. Hij is Californië opgevoed door twee Mexicaanse ouders. Hij begon zijn carrière als professioneel bokser, maar raakte verslaafd aan drugs en alcohol. Toen hij zijn verslaving wist te overwinnen, begon hij met acteren. Hij speelde in onder andere de volgende films en series: Sons of Anarchy, Breaking Bad, Machete, Heat, From Dus Till Dawn, Dora and the Lost City of Gold, Tangled en The Outsider. Daarnaast sprak hij de stem in van verschillende gamepersonages, die van een gelijknamig personage uit Call of Duty: Black Ops 4 bijvoorbeeld.

Hollywood Danny Trejo