Game of Thrones spin-off

Nee, natuurlijk eindigt de wereld dan niet. Het einde van een serie betekent tegenwoordig niet meer per se een definitief einde. Vraag maar aan de jongens van Marvel hoe dat werkt. Op seriegebied is Better Call Saul het succesverhaal, dat als prequel volgde op de finale van Breaking Bad. In verband met Game of Thrones komt het spin-off nieuws van George R. R. Martin. Hij is de schrijver van het boek A Song of Ice and Fire, dat aan de basis stond van Game of Thrones. Martin spreekt overigens niet van een Game of Thrones spin-off, maar van een successieve serie. Van zo’n successieve serie zouden er bij HBO niet één, maar maar liefst drie in de maak zijn. Van een van de drie is al een titel bekend. Ook zou Jane Goldman als showrunner aangesteld zijn en zal Martin fungeren als executive producer.

Bekijk ook: Dit is de bloedmooie stuntvrouw van Emilia Clarke.

Game of Thrones spin-off

‘The Long Night’ en meer

Eén Game of Thrones spin-off… eh, excuus, Game of Thrones opvolger gaat volgens Martin The Long Night heten. HBO zou hier al een pilot van besteld hebben. Deze show ontleent de titel aan de 82 minuten durende derde aflevering van seizoen 8, waarin de strijd om Winterfell losbarstte. Deze serie is een prequel en gaat over Westeros’ overgang van de Age of Heroes naar zijn donkerste uur. The Long Night zal ook ingaan op de origine van de White Walkers en vindt zo’n 8.000 jaar voor de War of the Five Kings plaats. Dit is een verhaallijn van Game of Thrones seizoen, waarbij er een burgeroorlog uitbreekt na de dood van koning Robert Baratheon. Wie in de The Long Night prequel te zien zullen zijn, is nog niet bekend. De andere twee spin-offs zijn nog in de script fase, maar hebben volgens Martin wel goede kans gemaakt te worden.

Maar goed, momenteel is seizoen 8 nog volop aan de gang. Hier kijk je gratis de nieuwste aflevering van Game of Thrones seizoen 8.