Nike Air Max 1

In 1987 werd de Nike Air Max 1 voor het eerst geïntroduceerd. Er was veel ophef omdat er gekochte beelden van de Beatles werden gebruikt voor hun marketingcampagne. Heel bijzonder om te zien, want tegenwoordig is dat gewoon de manier hoe vele artiesten hun geld verdienen. Dit waren de eerste modellen die in de Nike-lijn werden uitgebracht. Bij deze sneaker is er voor het eerst besloten om de demping in de zolen zichtbaar te maken. Tot vandaag de dag zijn de dempingen in de zolen nog steeds zichtbaar en komen er nieuwe sneakers uit met allerlei verschillende kleuren en patronen. Diversiteit is een speerpunt die we allemaal wel herkennen van de stappers.

Nike Air Max

Selectie Nike Air Max 1:

Nike Air Max 97

Deze Nike’s werden – hoe kan het ook anders – gelanceerd in 1997. Het eerste ontwerp werd geïnspireerd op de ‘The Shinkansen’, ook wel bekend als de bullet train. Dit zijn de hogesnelheidstreinen in Japan. Deze sneaker was de eerste waarbij de lucht bubbel over de gehele lengte werd geïntroduceerd. Ook werden er sneakers geproduceerd met een verborgen vetersysteem. In 2017 werd de 20e verjaardag gevierd en dit betekende een jaar met veel nieuwe kleuren en vooral ook samenwerkingen. Deze waren enorm populair voor veel sneaker fans.

Nike Air Max

Selectie Nike Air Max 97:

Nike Air Max 98

Het hoogtepunt in 1998 was natuurlijk deze release. De ’98 had wat minder stroomlijn over de sneakers lopen dan bij de ’97. Desondanks was het de moeite waard om deze met veel verschillende kleuren te droppen. In eerste instantie zouden de schoenen voor de hardlopers bedoeld zijn. Echter waren de meeste fanatieke lopers hier niet echt over te spreken. De Nike Air Max 98 waren wel degelijk comfortabele sneakers, maar toch werden ze vooral gedragen om een gave outfit te rocken naar school, werk of een feestje.

Nike Air Max

Selectie Nike Air Max 98:

Nike Air Max 95

Last but not least, de ’95. Deze schoon heeft een retro uitstraling en is stukken robuuster dan de andere modellen uit de Air Max-lijn. Vandaag de dag is de sneaker gestroomlijnder, lichter en aangepast voor het perfecte comfort, zonder dat de iconische look verloren gaat. Een all-time klassieker die nooit uit de mode zal raken.

nike air max 95 mannen

Selectie Nike Air Max 95:

 

Mochten de bovenstaande modellen niet echt jouw ding zijn, geen probleem. We’ve got your back. Wij maakten namelijk een toffe selectie, speciaal voor de zomer. Dit zijn de stijlvolste witte sneakers onder de 100 euro. Iconisch, betaalbaar en tijdloos.