10 leuke date ideeën om thuis te ondernemen

Waarschijnlijk hebben jullie de afgelopen maanden veel op elkaars lip gezeten. Grote kans dat jullie tegen één van de zes relatieproblemen die partners hebben door de afgelopen periode zijn aangelopen. Probeer daarom juist jullie thuis te gebruiken als plek om samen te ontspannen en te genieten. Met deze date ideeën komt dat sowieso goed.

 

1. Game Night

Een spelletjesavond kan je precies inrichten zoals jij en jullie dat zelf willen. Een avond op de ouderwetse Gamecube of je nieuwe PlayStation is een optie, maar je kunt ook ouderwetse spellen als ganzenbord, mens-erger-je-niet of scrabble spelen. Inspiratie nodig? Check dan deze klassieke bordspellen om te spelen. Hopelijk kunnen jullie allebei een beetje tegen jullie verlies. Het moet natuurlijk wel gezellig blijven.

2. Samen sporten

Er zijn een hele hoop work-outs die je prima thuis kunt doen. Natuurlijk is een bezoek aan de sportschool óf een sportsessie buiten ook een optie. Willen jullie het binnen houden, zorg dan voor opzwepende muziek en oefeningen waarbij teamwork belangrijk is.

3. Bouw je eigen spa

Dit is één van die date ideeën die zo sensueel kan worden als jullie zelf willen. Doe allebei een badjas aan en je laat je door je partner verwennen met massages, gezichtscrèmes en andere manieren om volledig te ontspannen. Tip: combineer deze date met jullie sportsessie. Zo kun je heerlijk bijkomen van de fysieke inspanning.

sensuele dates

4. Maak een rondreis door mooie plekken

Gaat jullie zomervakantie (voorlopig) niet door? Start dan samen Google Maps op. Ga de mooiste plekken ter wereld op Google Maps bij langs en droom samen weg bij jullie toekomstige reizen.

5. Organiseer een chique diner

Zet een fles champagne koud, dek de tafel, steek wat kaarsen aan en hijs jezelf in je mooiste kleding. Een restaurant-ervaring creëer je gemakkelijk binnen. Probeer samen in de keuken te staan om alvast weer dat dichter tot elkaar te komen. Dit is één van de date ideeën die je gemakkelijk meerdere keren kunt doen. Kook bijvoorbeeld elke keer een ander soort keuken.

6. Ga schilderen

Elkaar natekenen, een zelfportret of misschien wel een abstract kunstwerk: schilderen zorgt ervoor dat je aandacht even lekker is afgeleid. Zijn jullie blij met het eindresultaat, dan hebben jullie ook meteen een leuk origineel kunstwerk voor aan de muur.

7. Bouw je eigen kroeg

Wat is jullie lievelingsmuziek? En wat is jullie guilty pleasure? Gooi deze beide in de mix, zorg voor sfeerverlichting en dans samen de sterren van de hemel. Je eigen kroeg is natuurlijk niet compleet zonder een paar Nederlandse hits en bijpassende drankjes.

date ideeën thuis

8. Doe een bierproeverij

Koop een paar speciaalbieren, lees je in over de streek, smaak en afkomst en proeven maar. Je kunt dit ook doen met wijn en whiskey. Is je keuze toch gevallen op speciaalbier, kijk dan eens naar deze 5 speciaalbieren van Nederlandse bodem.

9. Organiseer een film- of concertavond

Goed, een film opzetten is nou niet per se de origineelste onder de date ideeën. Probeer in plaats daarvan een live concert aan te zetten, een écht goede film, of ga meteen voor een uitgebreide filmmarathon. Zorg voor bijpassende snacks (zoals popcorn) en pak het dekentje er maar bij.

10. Haal oude herinneringen op

Scrol door oude social media foto’s, lees oude berichten terug en probeer je leukste herinneringen aan vakanties, verjaardagen en speciale momenten op te halen. Voor je het weet liggen jullie in de slappe lach om dingen die één van jullie twee wellicht zelfs al vergeten was.