1.  ’t IJ Wit

We trappen af met brouwerij ’t IJ, wat al sinds 1985 eigenzinnig Amsterdams speciaalbier brouwt. Muzikant Kasper Peterson richtte het bedrijf op nadat hij kennis maakte met de Belgische bierstijlen. Als lid van de band Drukwerk trad hij geregeld in België op en ontwikkelde hij een bovengemiddelde interesse in het bier van de Zuiderburen. Het biertje met een alcoholpercentage van 6,5%, heeft een vrij hoge gisting. Het witbier wordt gebrouwen uit tarwemout, bevat indrukken van koriander en citroen, wat hem heerlijk fris maakt.

 

t ij wit bier ijwit speciaalbier man man

't IJ Wit

IJ €44,95 Shop nu

2. Lowlander White Ale

Lowlands White Ale is een typische lage landen bierstijl. Er is een aantrekkelijke twist aangegeven doordat er gebruik is gemaakt van verfrissende citrus vruchten. Het is gebrouwen met Curacao Orange, vlierbloesem en kamille. De smaak is verfrissend met een fruitig, bloemige finish, maar wel zoals bier hoort te zijn.

lowlander white ale bier man man

White Ale

Lowlander €2,45 Shop nu

3. Lamme Goedzak

Scheldebrouwerij brouwt al ruim 20 jaar bier voor wie van echt bier houdt. Een ambitieuze brouwerij waar met bezieling wordt gewerkt om voor elk wat nats te brouwen. Lamme Goedzak (7%) is een blond bier voor de liefhebber die robuuste hopbitterheid niet uit de weg gaat. Lamme Goedzak heeft een zachte, volle smaak met zoete, karamelachtige bitters.

lamme goedzak schelde speciaalbier man man

Lamme Goedzak

Scheldebrouwerij €5,95 Shop nu

4. Oedipus Mannenliefde

De brouwerij Oedipus is gelegen in Amsterdam Noord. De heren die de bieren brouwen hebben beust voor de opvallende namen gekozen. Mannenliefde is hun populairste biertje en drink je wanneer het wat warmer is. Het biertje bevat namelijk een hoog citrusgehalte en heeft een wat zuurdere geur en smaak. De afdronk is bitter en krijgt door de peper een bite. Het flesjes is opvallend, evenals de flinke schuimkraag die ontstaat bij het inschenken. Cheers!

mannenliefde oedipus brouwerij man man

Mannenliefde

Oedipus €2,99 Shop nu

5. Texels Skuumkoppe

Texels Skuumkoppe is het eerste orginele op Beierse wijze donkergebrouwen tarwebier in Nederland: zonder citroen of koriander, gewoon puur natuur. Dit bijzondere bier doet zijn naam eer aan met zijn ruige schuimkraag, getapt in het fraaie kelkglas of in het fraai Skuumkoppe glas voor de grote dorst.

texels skuumkoppe nederland speciaalbier man man

Skuumkoppe

Texels €5,50 Shop nu

Jij kunt vast en zeker genieten van een van deze overheerlijke speciaalbiertjes, maar heb je al kennis gemaakt met deze 3 whiskey’s van Nederlandse bodem?