Welke leuke activiteiten kan je als vader met je baby doen?

Je wil natuurlijk een goede band met je kinderen. Activiteiten doen met je baby is dan ook een goede methode om deze band sterk te maken. Je baby zal het niet allemaal precies onthouden hebben, maar jij vergeet het nooit meer. Leuke babyactiviteiten verschillen natuurlijk per leeftijd.

Een baby van een maand oud kan sommige babyactiviteiten niet uitvoeren die een baby van 10 maanden wel kan. De ontwikkeling gaat zo snel en ongelofelijk hard, dat je er niet lang op hoeft te wachten voordat je het wel kan doen. We zullen er wel even bij zetten hoe ver jouw baby ongeveer ontwikkeld moet zijn. Laten we maar snel gaan kijken naar welke babyactiviteiten jij gaat doen volgende week.

1. Zwemmen

Zwemmen vinden de meeste baby’s helemaal fantastisch. Zo raakt hij (of zij) ook alvast gewend aan het water en gaan de zwemlessen des te beter. Lekker in het water dobberen met je kleine en hilarische momenten meemaken als hij voor het eerst het water aanraakt. De gezichtsuitdrukkingen ga je nooit meer van je netvlies krijgen. Heerlijk.

Een perfecte activiteit om met je baby te doen. Zwembaden hebben vaak tijden waar je met je baby vanaf 3 maanden welkom bent.

2. Babymassage

Het aanraken van je baby is goed voor jullie band en zo laat je hem ook kennismaken met zijn eigen lichaam. Met een babymassage kan je ook eventuele pijntjes verlichten en je baby lekker ontspannen krijgen. Een cursus babymassage volgen met of zonder je partner is één van de betere activiteiten voor baby’s. Vergeet je kleine niet mee te nemen.

activiteiten met baby

3. Naar het strand gaan

Dit is misschien wat leuker als je baby iets ouder is en zo rond de één jaar is. Zand, lekker weer, een schep en een emmer en je kleine vermaakt zich maximaal. Let wel op het kleinetje dat hij of zij niet te veel zon op het bolletje krijgt én insmeren is dan ook zeker belangrijk. Zand eten hoort alleen niet bij de babyactiviteiten van vandaag.

4. Bellenblazen

Wij vinden bellenblazen nog steeds fantastisch. Het is ook een perfecte activiteit voor baby’s en ze vinden het top. Van al die kleuren en bellen worden ze helemaal hyper en ze gaan waarschijnlijk proberen alle bellen te pakken. Wij blij en zij blij. Vanaf een maand of 6-7 is dit een goede activiteit voor baby’s. Dan zijn ze die handen aan het ontwikkelen die alles graaien wat ze kunnen vinden. Beter een bel dan weer de autosleutels achter de bank.

5. Lekker wandelen

Wandelen is altijd goed want zo krijgt het kleine monster een betere indruk van wat er nou allemaal in de wereld is. De meeste kids leren lopen aan de hand van een ouder tussen de 8 en 15 maanden. Als je met je kleine gaat wandelen, sta dan wat langer stil bij bepaalde dingen. Denk bijvoorbeeld aan de vogels die hij kan horen of de bladeren van de bomen die hij kan bewonderen. Dit kan je eigenlijk altijd doen. Of je baby nou in de babywagen ligt of stukjes met je mee wandelt, het blijft een top baby activiteit.

wandelen met baby activiteiten

6. Naar de dierentuin gaan

Dieren zijn machtig interessant. Dat vinden wij maar dat vinden baby’s ook. Een ideaal uitje waar het hele gezin mee kan. Vissen doen het vaak goed. Vertel ook welke dieren het zijn en laat ze maar even genieten van de mooiste wezens van de dierentuin. Na zo veel prikkels zal de baby waarschijnlijk ook moe zijn. Een slapende baby is het meest schattige wat er is.

7. Muziek is perfect

Baby’s zijn zeer gevoelig voor geluid en vinden dat allemaal mega interessant. Waarom denk je dat al die baby programma’s zo veel muziek in hun repertoire hebben opgenomen. Precies. Als je nog op zoek bent naar babyactiviteiten voor jou en je kind, dan is dit er eentje om te onthouden. Dit is hét moment om je kind alvast te indoctrineren met jouw favoriete band. Of je nou voor hem gaat zingen of samen gaat dansen op de muziek, je hebt allebei de tijd van je leven.

8. Een rondleiding door je eigen huis

Als je kleine net geboren is, dan is het nog een onwetend wezentje. Het lekkerste vindt hij om bij zijn ouders te zijn en geknuffeld en vastgehouden te worden. Lekker veilig en warm. Dat vinden wij nog steeds fijn en moeders vindt het ook niet erg. Maar terug naar de baby’s. Til je baby op en geef hem een tour door zijn eigen huis. Vertel wat je ziet en waar je bent. Een super makkelijke maar leuke activiteit voor baby’s. Je baby vasthouden is ook een goede manier om hem te laten stoppen met huilen.

baby activiteiten

9. In het bad spelen

We hebben het al eerder gehad over de liefde voor water en hoe leuk dat kan zijn. Je hoeft niet per se naar het zwembad, want je kan je eigen badkamer ook omtoveren tot een waterpaleis. Hier kan je kleine lekker zelf in een babybadje zitten (op laag water uiteraard) en lekker spelen met schuim, speeltjes, kleurtjes en andere ongein. Je moet misschien eerst laten zien hoe hij of zij moet spetteren maar dat gaat je kleine al snel doorhebben. Deze baby activiteit gaat je immens veel lol opleveren. Op het water opruimen na. Als je baby nog niet zelfstandig kan zitten, kan je hem ook op je schoot nemen.

10. Vingerverven

Weer zo’n activiteit die wij stiekem nog wel heel leuk vinden. Ben jij ook zo’n grote baby vanbinnen die dit helemaal geweldig vindt? Dan is dit de perfecte activiteit van alle activiteiten met je baby die mogelijk zijn. Dit is het handigst als je kind zo rond een jaar oud is. Zo prikkel je alvast de creatieve kant van je kind.

Als jonge vader zijn er enkele vaardigheden die je moet beheersen. Spelletjes doen met je kind is zo’n vaardigheid die je kind helemaal geweldig vindt. Er zijn talloze kleine dingen die je kan doen naast hele activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een kiekeboe spel, paardje hop spel of vliegtuigje spelen met je baby. Allemaal kleine activiteiten die heel veel betekenen.