Friend with benefits of een serieuze relatie?

Oké, je hebt de friendzone ontweken en vermeden. Lekker bezig. Maar nu sta je voor een nieuw struikelblok. Je soulmate vinden is niet zomaar wat. Sommigen denken de ware te hebben gevonden, maar na verloop van tijd loopt het toch – weer – stik. Anderen vinden hun hele leven niet de juiste partner. En ook al denk je het nog zo leuk met iemand te hebben, het kan zomaar zo zijn dat jij slechts een ‘friend with benefits’ voor haar.

Houd je kop er goed bij als één van deze onderstaande punten toepasbaar in jouw situatie is. Dan herken je namelijk dat jij alleen maar om één reden in haar leven zit.

1. Jij moet telkens alle moeite doen

Of het nou gaat om een hapje eten, wat te gaan drinken of gewoon simpelweg chillen; jij moet telkens alles initiëren. Dit is niet alleen erg vermoeiend, je gaat er ook niks mee bereiken, buiten de seks om dan misschien. Wanneer jij constant moeite moet doen is het logisch om te stellen dat zij niet veel zin heeft om er meer energie in te steken. Dus maak een afweging voor jezelf.

Friends with benefits

2. Ze laat jou niet bij haar vriendinnen en familie

Het gaat al een tijdje goed tussen jullie. Je hebt het leuk met haar. Jullie slapen geregeld samen en kunnen uren aan de telefoon hangen. Maar je kent nog steeds geen enkel familielid of één van haar beste vriendinnen. Dan gaat er echt iets mis als jij de serieuze kant op wil gaan. Als jij meer bent dan een ‘friend with benefits’, dan kan ze niet wachten om je voor te stellen aan haar binnenste kringen.

3. Ze bericht je alleen ’s nachts

Ook typisch iets wat alleen voorkomt wanneer ze jou ziet als alleen maar een ‘friend with benefits’. Gedurende de dag blijft het stil vanuit haar kant. Tot de late uurtjes aanbreken, dan weet ze niet hoe snel ze jou moet contacteren. Dit is een overduidelijk en logisch teken dat het slecht lust is, maar liefde maakt blind, dus goed om rekening mee te houden.

Friends

4. Ze zit constant op haar mobiel als je met haar bent

En dan is ze dan eindelijk bij je, is ze alleen maar bezig met dat stukje digitale technologie die eigenlijk gewoon in haar broekzak hoort. Als dit meer dan vaak gebeurt, kan je jezelf afvragen of ze daadwerkelijk in je geïnteresseerd is of alleen maar langskomt voor lust en spanning in de slaapkamer.

5. Je bent geen prioriteit

Je krijgt onverwachts een dag vrij en kunt niet wachten om weer met haar af te spreken, maar wanneer zij hetzelfde heeft merk je daar niks van. Kortom, je bent geen prioriteit voor haar. Jullie spenderen heus wel tijd samen, maar als ze de afweging moet maken tussen wijntjes doen op het terras met haar vriendinnen of met jou te chillen, gaat ze voor dat eerste.

Ben je toch helemaal oké met ‘friends with benefits? Logisch, want het kan ook heel leuk en spannend zijn. Lees hier de regels van jullie verhouding. Graag gedaan.