Er is één groot verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen gaan (vaak) alleen met vrouwen om wanneer ze wat van ze willen, terwijl vrouwen mannen ook als ‘gewone vriend’ kunnen zien. Dat is ook precies de reden waarom mensen in de friendzone belanden. Zit je nu in de friendzone, maar wil je er uit? Deze stappen kunnen je helpen om uit de friendzone te komen.

Flirt

Als jij nooit hebt laten merken dat je wat van haar wilt, dan mag je ook niet van haar verwachten dat ze dat wel weet. Pest haar een beetje en daag haar uit. Op het moment dat je een bepaalde spanning hebt opgebouwd, zal je allereerst minder snel in de friendzone komen en wordt het voor haar ook vanaf het begin duidelijker wat je intenties zijn. Als je dan al lekker opdreef bent met het flirten, raak haar dan ook af en toe aan. Toucheer haar arm af en toe als je iets tegen haar zegt, duw haar zachtjes weg als je een pesterige opmerking maakt of trek haar naar je toe als je een grap over haar maakt. Meisjes plagen, kusjes vragen is hier gewoon van toepassing.

Wees een vent

Onze lieve moeders hebben ons bijgebracht dat we eerlijk en beleefd moeten zijn en respect moeten tonen voor een ander. Zo hoort het ook, maar helaas ga je daar niet de vrouw van je dromen mee winnen en je in de friendzone. Er is geen duidelijke verklaring voor het feit dat de meeste vrouwen voor een bad boy gaan als ze moesten kiezen. De spanning, het onvoorspelbare en het feit dat je als vrouw moeite moet doen om die ene man te krijgen, is voor veel vrouwen reden genoeg om niet over te stappen naar die good guy. Dus, wil je uit die friendzone? Gedraag je dan niet constant zo soft, ook al ben je dat misschien wel.

Je bent té mysterieus

Goed, een beetje mysterie wordt over het algemeen gewoon gezien als sexy, maar als je té mysterieus bent dan mag je niet van haar verwachten dat ze weet dat jij haar wilt. Je hoeft niet letterlijk te zeggen dat je haar wilt doen, maar je kan dat wel laten zien in je gedrag. Er is niks aantrekkelijker dan een kerel die weet wat hij wil en daar ook naar handelt. Als jij je constant ‘lekker mysterieus’ gedraagt, is dat alleen maar irritant voor haar en daar ga je echt niks mee bereiken.

Neem afstand

Als jij constant antwoordt als ze je appt of belt, haar helpt met het oplossen van haar problemen en met haar naar die ultieme chick flick gaat, dan is het toch niet zo gek dat ze je ziet als vriendin? Je gedraagt je namelijk hetzelfde als haar vriendinnen. Het is goed om af en toe afstand te nemen.  En als je echt diep in de friendzone zit, dan kan je zelfs overwegen om het contact voor een aantal maanden af te bouwen.

Heb je het gevoel dat deze stappen hebben geholpen? Maak dan gewoon een move. Als je het niet probeert zal je het ook niet weten. Er is in ieder geval goed nieuws voor de arme good guys onder ons: uit onderzoek is namelijk gebleken dat good guys betere levenspartners zijn dan rich guys.