Zorg dat jullie op dezelfde lijn zitten

Allereerst is het van belang om te kijken of jullie daadwerkelijk op dezelfde lijn zitten. Heb je één keer seks gehad, dan hoef je “friends with benefits” met bijbehorende checklist niet direct ter sprake te brengen. Maar komt het steeds vaker voor, zorg dan wel dat je op de zelfde lijn zit. Misschien ziet ze jou zitten, maar zie jij het enkel als fun. Zorg dus voor duidelijkheid.

Maak afspraken

Het is nooit leuk om te doen, maar in deze situatie is het verstanding om afspraken te maken. Desnoods spreek je regels af, met consequenties. Het is belangrijk dat jullie beide met deze afspraken kunnen leven en dat ze niet voor verwarring zorgen. Wees dus duidelijk.

friends with benefits man man regels mila kunis justin timberlake

Neem verantwoordelijkheid

Voordat je friends with benefits ter sprake brengt zul je eerst naar jezelf moeten kijken. Hoe zou jij het vinden als je jouw buddy opeens met iemand anders ziet. FWB is vaak maar tijdelijk en daarom zul je kritisch naar jezelf moeten zijn. Hoe zou jij het reageren wanneer jullie avontuur plots tot een einde zou komen.

Lieg nooit

Een klassieke fout. Ook al is het om je “partner” gerust te stellen, lieg nooit. In zo’n geval gaat een leugentje om bestwil, vaak niet op. Ook wanneer jij de afspraken van jullie overeenkomst niet volledig meer ziet zitten, kun je dit beter gewoon zeggen.

friends with benefits man man regels mila kunis justin timberlake 1

Opnieuw evalueren

Willen jullie beide de friends with benefits situatie wat langer aanhouden, dan is het helemaal niet gek om eens wat nieuwe afspraken te maken. De kans is groot dat er op dit punt al heel wat ergernissen over en weer zijn (op het laatste moment afzeggen of te vaak bij elkaar blijven slapen.) Iedere situatie heeft een andere aanpak nodig. Jullie zitten nu op een level dat je dit soort dingen uit zult moeten spreken, anders zul je om een gegeven moment vervelend uit elkaar gaan.

Emotioneel betrokken raken

Oké, aangekomen bij het lastigste onderdeel: emoties. Wanneer je merkt dat jij of je “partner” de ander leuk begint te vinden ben je fucked. Je zult nu nieuwe afspraken moeten maken en open moeten zijn tegen elkaar. Zijn jullie al in een verder gevorderd stadium en is de vriendschap je veel waard, stop dan met de seks en behoud je vriendschap.

friends with benefits man man regels mila kunis justin timberlake 2

Transparantie en verantwoordelijkheid naar de vriendschap

Jullie mogen nooit vergeten dat jullie vrienden zijn. Je kunt elkaar niet net zoals bij een Tinder chickie weg swipen of negeren. Besef dat ook wanneer de seks over is, jullie vriendschap voort zal duren. De enige taak die jullie naar elkaar hebben is plezier maken en net dat beetje extra (benefits) uit jullie vriendschap halen. Houd daar met de seks rekening mee, wees open over jullie fantasieën, gebruik toys en weet dat het veilig is om jouw seksuele verlangens te delen met je vriend.