Hoe kan ik mijn baby laten stoppen met huilen?

Deze truc is de sleutel: zo kan jij je baby laten stoppen met huilen. Een win/win situatie voor zowel baby als ouder. Hieronder leggen we uit hoe je te werk gaat en daaronder volgt een uitleg filmpje. Pas wel op en wees extreem voorzichtig wanneer je dit voor het eerst uitprobeert. Je kleine is fragiel, dus is het van belang dat je het op de juiste manier uitvoert.

Dokter Robert Hamilton

De bedenker van deze methode is dokter Robert Hamilton uit Santa Monica in de Amerikaanse staat Californië. Hij toont zijn techniek in een filmpje en wat blijkt? Zelfs de hardst brullende baby’s vinden na zijn trucje hun rust.

Stap 1

Vouw de armen van de baby rond zijn of haar borst

Stap 2

Druk de armen zacht tegen de borst van de baby en ondersteun de kin. Ondersteun de baby met je andere hand.

Stap 3

Hou de baby in een hoek van 45 graden en wieg langzaam heen en weer. De baby zal onmiddellijk rustiger worden. Het is belangrijk om het kindje 45 graden naar voor te laten hangen, zodat het hoofd niet naar achteren kan vallen.

Het is belangrijk dat je de baby vasthoudt met je handpalmen, niet met je vingertoppen. Zo heb je je kleine een stuk beter vast.

Belangrijke tips

“Mocht het kind toch niet kalmeren, dan heeft het misschien honger of is het ziek”, zegt Hamilton. Blijf dus altijd zelf goed op je kindje letten en wat hij of zij aangeeft.

De techniek is geschikt voor baby’s tot 2 à 3 maanden, daarna worden ze te zwaar om deze truc goed uit te voeren.

Bekijk hieronder het filmpje voor de uitleg van Dokter Hamilton zelf. Wil je meer weten? Hamilton schreef eerder een boek genaamd “7 Secrets Of The Newborn“, waarin hij nog meer handige tips geeft voor het eerste jaar met je baby’tje.

Check ook meteen even deze slaaptips voor je baby, zodat je zelf de nacht ook beter doorkomt.