Hoe krijg in mijn baby in slaap?

De eerste momenten als kersverse vader zijn heerlijk. Je ziet je kleine jongen of meid met de dag groter en ouder worden en geniet volop van elke nieuwe mijlpaal. Samen met je partner vorm jij nu eindelijk het gezinnetje waar jullie altijd over hebben gedroomd. Enige nadeel is echter toch echt het gebrek aan slaap. Het is algemeen bekend dat je als nieuwe vader in moet leveren op je nachtrust. Gelukkig zijn er genoeg handige tips die kunnen helpen bij een goede nachtrust voor jou én je baby. Zo krijg jij jouw baby in slaap.

baby

Tips voor een betere nachtrust van die kleine

  1. Probeer een routine in het leven te roepen rondom slapen en dutjes. Baby’s vinden het fijn om zich te houden aan een routine en zullen hier op een gegeven moment aan gewend raken. Dit zorgt voor minder stress en meer duidelijkheid.
  2. Realiseer je ook dat je je niet altijd aan bovengenoemde routine kan en moet houden. Probeer ook te handelen naar veranderingen in het slaappatroon van je baby. Als ze ouder worden, veranderd hun slaappatroon immers.
  3. Probeer alle elektrische schermen uit te doen. Het licht dat afkomstig is van deze schermen kan een goed slaapritme belemmeren. Dit geldt trouwens ook voor volwassenen: aangeraden wordt om een uur voordat je gaat slapen niet meer op een elektrisch scherm te kijken.
  4. Blokkeer ook andere vormen van licht. Zorg dus niet alleen voor donkere gordijnen, maar check ook of er niet nog andere manieren zijn waarop er licht binnen kan komen op de kinderkamer.
  5. Let op de temperatuur van de kamer. Deze moet niet te warm of te koud zijn. Een goede temperatuur ligt rond de 20 graden.
  6. Wil je baby niet slapen, probeer dan andere manieren om toch in slaap te krijgen. Bijvoorbeeld door hem of haar in slaap te wiegen.
  7. Jij en je partner kunnen elkaar overdag afwisselen. Krijg je ’s nachts weinig slaap? Probeer met kleine dutjes overdag genoeg bij te slapen zodat je er ’s nachts weer tegenaan kan.
  8. Ook kan je gebruik maken van een speen. Sommige baby’s komen hierdoor meer tot rust en vallen sneller in slaap.
  9. Probeer goed in te schatten wanneer je baby precies moe is en handel er dan naar. Dit verschilt per kind: sommige kinderen beginnen te gapen en worden stil, anderen worden juist wat drukker.
  10. Bedenk je ook dat deze tijd voorbij gaat en je hem dan niet meer terugkrijgt. Voor je het weet is die kleine een tiener. Probeer er dus ook van te “genieten”, hoe cru dat ook klinkt.

Een geschikte babynaam

Is de kleine nog op komst? En zoek jij naar een geschikte naam? Check dan de trends voor babynamen in 2019.