Babynamen

Ja je bent vader geworden, gefeliciteerd! Nu moeten er alleen nog enkele dingen gedaan worden; de babykamer, babykleding, een aangepast werkrooster en de babynaam. Hierbij gaan wij ons focussen op de babynamen. Je wilt niet een te standaard naam geven, maar ook niet een waarvan iedereen zich afvraagt hoe je er in godsnaam op komt. Vader worden is zo makkelijk nog niet.

Trends voor 2019

Wat we vooral gaan zien in de babynamen is dat ze korter worden. In 2018 was deze trend al ingezet, waar namen vaak uit één of twee lettergrepen. Populaire namen onder meisjes waren bijvoorbeeld: Julia, Tess, Noor, Saar en ga zo nog maar even door. Onder mannen was het niet veel anders, namen als Noud, Luuk, Daan en Thijs passeerden vaak de revue.

Hoewel de top 10 namen in de babylijst de afgelopen jaren redelijk constant is. Zien we ook steeds meer ouders die kiezen voor een unieke naam. Door middel van een twist in de naam of andere schrijfwijze proberen zij het uniek te maken. Denk bijvoorbeeld aan Zara (i.p.v. Sara) of Mylan (i.p.v. Milan) en ga zo maar door.

babynamen MAN MAN
Foto Instagram: just.baby

Meisjesnamen

Op basis van eerdere berichtgevingen en lijsten van voorgaande jaren, is er ook voor 2019 weer een lijst samengesteld met namen die eventueel populair kunnen zijn:

 1. Julia
 2. Saar
 3. Mila
 4. Emma
 5. Tess
 6. Nora
 7. Lauren
 8. Puck
 9. Evi
 10. Luna

Jongensnamen

Voor de jongensnamen kunnen het zomaar eens de volgende gaan zijn:

 1. Levi
 2. Lucas
 3. Sam
 4. Finn
 5. Mees
 6. Sem
 7. Liam
 8. Julian
 9. Noah
 10. Teun

Naast het kiezen van een babynaam, het uitzoeken van de kleertjes en het inrichten van de babykamer, komt er natuurlijk veel meer bij kijken. Wanneer de baby er eenmaal is en alles tot in de puntjes verzorgd is, wordt het tijd om je leven aan te passen. Het slaapritme van je baby onder controle krijgen gaat ervoor zorgen dat jij niet te veel in je leven hoeft aan te passen.