Omega brengt nieuw James Bond horloge

We moeten nog even wachten op No Time to Die, al kunnen we al wel genieten van de trailer. De première van de film gaat gepaard met de lancering van een nieuw Omega horloge. Hiermee houdt het horlogemerk een lange traditie in ere. De schrijver van de oorspronkelijke James Bond boeken gaf de geheim agent namelijk een verleden bij de militaire Britse marine. Vanwege dit feit draagt de acteur die James Bond speelt in de films al sinds 1995 een horloge uit de Omega serie. Deze worden steeds moderner en vernieuwd.

James Bond horloge

omega

Het horloge voor de gentleman

Bij het ontwerp van het horloge is met veel rekening gehouden. Zo bestaat dit James Bond horloge uit licht titanium. Door gesprekken te voeren met Daniel Craig (die Bond inmiddels door en door kent) en de filmmakers, is gekozen voor dit lichte materiaal. Een geheim agent moet immers soepel en vlug kunnen zijn. Hierbij komt het model goed van pas. De plaat van 42 mm heeft op de achterkant een aantal interessante cijfers staan, elk met hun eigen betekenis. Hierdoor heeft het horloge een wel héél uniek karakter.

James Bond horloge

James Bond horloge

007 en andere codes

Op de achterkant van het horloge bevinden zich een aantal cijfercombinaties. Het getal ‘0552’ is een marinierscode en ‘923 7696′ geeft aan dat het hier om een duikhorloge gaat. Deze cijfers zijn dus in stijl met het feit dat Bond vroeger een marinier was. Verder staat er een ’62’ op het horloge: dit verwijst naar het jaartal 1962, waarin de eerste film over James Bond uitkwam. Dit horloge is dus een ode aan James Bond: de oude, maar ook de nieuwe. Mocht jij niet op zoek zijn naar een nieuw horloge, maar wel geïnspireerd zijn door de geheim agent? Check dan vooral de tien geweldigste auto’s die in de films te zien waren.

Check de website van Omega voor meer info over het horloge.

James Bond horloge