Als single man moet je dit doen

Nadat je uit een relatie komt moet je alles weer zelf doen. Als je al langer vrijgezel bent, is dit inmiddels een aspect geworden waar je mee hebt moeten leren leven. Die vrijheid is enigszins fijn, want je hoeft niet meer in alles rekening te houden met een tweede persoon. Wil jij FIFA spelen, ongezond eten en uitslapen, dan houdt niemand je tegen. Tegelijkertijd kan het ook wennen zijn, zeker als je na een lange werkdag niemand thuis aantreft. Hoe je het ook wendt of keert: als vrijgezel sta je voor uitdagingen. Sommige daarvan zijn leuk, andere zijn vooral spannend. Dit zijn zeven tips die jij als single man moet doen.

1. Contact zoeken met oude vrienden

Waarschijnlijk is het contact met jouw vrienden verwaarloosd terwijl je een relatie had. Dit is niet vreemd. Je was wellicht te druk met je partner en de vrienden van je partner, of er was een andere reden waarom je vrienden verliest in je twintiger jaren. Nu je meer tijd hebt, is het moment aangebroken om te investeren in de liefde voor je vrienden. Bel ze op of duik de kroeg in. Nu is de tijd om weer herinneringen op te halen en nieuwe herinneringen te creëren. Zeker als jouw goede vrienden ook (sinds een tijd) vrijgezel zijn, kunnen jullie veel steun aan elkaar ontlenen.

single man
Foto via: Instagram @jf_maier

2. Oude bezittingen uitzoeken

Een frisse wind waait door je leven en dus ook door je huis. Nu is het moment om die grote hoeveelheid troep die je enkel hield omdat zij dat wilde, weg te gooien. Voorwerpen die aan je ex doen denken kan je – hoe lastig het ook is – ook het beste weggooien. Koop in plaats daarvan spullen die zij liever niet in huis had. Word weer trots op je eigen spullen: een shirt van die band waar je zo fan van bent of die vakantie-souvenirs die alweer naar de achtergrond waren verdwenen.

3. Nieuwe passie zoeken

Je hebt meer vrije tijd. Logisch, want jullie zijn niet meer een paar avonden per week met elkaar bezig en actief aan het uitgaan, dineren of vakantie aan het vieren. Probeer je vrije tijd niet alleen maar achter de PlayStation of Netflix te sluiten. Het kan verleidelijk zijn om te kijken naar alles wat er nieuw op Netflix in Maart verschijnt. Toch is het op de lange termijn niet uitdagend genoeg. Ga meer sporten, of pak een andere hobby op. Koken? Klussen bij een vriend? Weer een keer een goed boek lezen? Alles is goed, zolang je er maar gepassioneerd over bent.

4. Nieuwe toekomstplannen maken

In een relatie draait het om jullie toekomst samen. Nu je weer een single man bent, moet je gaan nadenken over wat je zelf graag wil. Dit kan variëren tussen een lange reis, het stoppen met je studie of juist een grote stap nemen in je carrière. De keuze is aan jou. Laat je dus ook niet stoppen door stemmen in je hoofd die je aanpraten dat je het niet moet doen. Doe wat voor jou goed voelt.

single man
Foto via: Instagram @jf_maier

5. Verken je seksualiteit

Na jaren lang seks te hebben gehad met één partner, kan het zijn dat je op het gebied van seks en seksualiteit weer even moet wennen. Logisch, want je was voorheen een trouwe partner en nu een single man. Probeer op het gebied van seks te ontdekken waar jij nu behoefte aan hebt. Dit kan los contact zijn, of juist een tijd geen seks. Experimenteren, daten en flirten horen bij deze fase, waarin jij jezelf weer opnieuw positioneert op de markt.

6. Ga op een dating app

De apps die jij waarschijnlijk al lang en breed verwijderd had, kan je weer downloaden. Wellicht moet je je profiel nog even updaten, maar dan kan je weer ouderwets swipen. Wel kom je waarschijnlijk nieuwe mensen tegen. Het is een makkelijke en low-key manier om met nieuwe mensen in contact te komen en je te verdiepen in het nieuwe vrijgezelle schoon wat er in je omgeving te vinden is. Al hoop je natuurlijk niet je ex tegen te komen.

7. Ontdek wie je echt bent

Uiteindelijk is het belangrijk dat jij als single man er weer achter gaat komen wie je echt bent. Schrijf dingen op en ga met mensen in gesprek. Mensen die je kennen, of juist een psycholoog of nieuwe mensen die je ontmoet. Waar gaat jouw hart verder van kloppen? Kom daar achter. Indien jij het liever niet zover laat komen, check dan de 6 tips voor een betere relatie.