Films in de bioscoop (maart 2020)

Voor sommige films moeten we nog wat langer wachten (zoals deze mannenfilms van 2020), maar andere films gaan deze maand in première in de bioscoop. Het wachten is voorbij en nu kunnen we heerlijk wegzakken in die grote rode stoel en opgaan in nieuwe films. Deze vijf films kun jij na deze maand weer van je lijst afstrepen.

A Million Little Pieces

Deze film gaat over de verslaafde, 23-jarige James. Hij wordt naar een afkickkliniek gestuurd om af te kicken van zijn drugs- en alcoholverslaving. Bij het moeilijke proces krijgt hij onder andere hulp van zijn broer (gespeeld door Charlie Hunnam) en een vriendelijke medebewoner. De film is een verfilming van een boek dat erg controversieel bleek. Delen van zijn autobiografische verhaal bleek James namelijk te hebben verzonnen. Het maakt de film, die vanaf 26 maart te zien is in de bioscoop niet minder aangrijpend.

 

Richard Jewell

Deze film gaat over de waargebeurde bomaanslag tijdens de Olympische Spelen van 1996. Beveiliger Richard Jewell vond de bom en wist een aantal burgers te waarschuwen. Het duurt echter niet lang voordat de FBI én de media Jewell beginnen te verdenken als potentiële terrorist. Hun reden is dat hij perfect in het profiel past, maar Jewell is onschuldig. Clint Eastwood regisseerde deze film over het mediacircus dat volgt. Vanaf 5 maart kan je de film in de bioscoop zien.

The Invisible Man

Deze film is – gelukkig – niet op ware feiten gebaseerd. De horrorfilm draait om een vrouw die na een lange, gewelddadige relatie, wegvlucht bij haar man. Wanneer hij sterft en haar veel geld achterlaat, is het echter geen eind goed al goed. Het duurt namelijk niet lang voordat ze wordt geterroriseerd door een onzichtbare macht. Is haar echtgenoot echt overleden, of alleen onzichtbaar geworden? Met Elisabeth Moss uit The Handmaid’s Tale en Oliver Jackson-Cohen uit The Haunting of Hill House, zit het qua spanning wel goed in deze film. Vanaf 5 maart kun je naar de bioscoop om de film te zien.

 

Escape from Pretoria

Daniel Radcliffe speelt de hoofdrol in deze, ook op feiten gebaseerde, film. Samen met meerdere politieke gevangenen zit hij een lange gevangenisstraf uit in het Zuid-Afrika van 1979. Hun strijd tegen apartheid zorgt ervoor dat ze zonder pardon de gevangenis in zijn gegooid. De mannen beslissen echter om hun lot niet zomaar te accepteren. In het geheim ontwikkelt de groep een ontsnappingspoging. Bij de uiteindelijke ontspanning komt echter veel kijken. Vanaf 19 maart is deze film in de bioscoop te zien.

 

A Quiet Place 2

Net zoals in het eerste deel van A Quiet Place, staan in dit deel de bloeddorstige wezens centraal die de aarde hebben overgenomen. De wezens zijn blind maar erg gehorig. Eén verkeerd geluid en je bent er geweest. De familie die we in het eerste deel leerde kennen communiceert nog steeds in gebarentaal met elkaar en proberen nog steeds zo weinig mogelijk geluid te maken. Het verschil met het eerste deel is echter dat ze hun veilige plek zullen moeten verlaten en al gauw andere overlevenden (waaronder Cillian Murphy) tegenkomen. Vanaf 19 maart is te zien hoe dit afloopt in de bioscoop.