Onmisbare vaardigheden voor jonge vaders

Het leven van jonge vaders is fijn, maar kan soms ook uitdagend zijn. Zeker als je kind de eerste zoon of dochter is voor jou en je partner. Elke vader doet het op zijn eigen manier. Toch zijn er een paar vaardigheden die jij als (jonge) vader onder de knie moet hebben. Bekijk hoeveel jij al kan en gebruik je vrije tijd om de andere vaardigheden voor vaders ook onder de knie te krijgen. Zo kom je vooral niet voor vervelende verrassingen te staan.

1. Een luier verschonen

Goed, laten we eerlijk zijn. Van alle vaardigheden voor vaders is dit één van de minst leuke taken. Toch is het belangrijk dat jij dit snel onder de knie krijgt. Je zult als kersverse vader immers veel luiers gaan verschonen. Je kan dit ook niet alleen maar aan je vriendin overlaten. Wij kunnen ons zo voorstellen dat een oneerlijke verdeling één van de tekenen dat je in een slechte relatie zit kan zijn.

2. Vind een goed slaapritme voor je baby

Slaap? Wat is dat? Jij en je partner zijn niet meer gewend hoe het is om een nacht lekker door te slapen. Dit heeft alles te maken met dat lieve, maar oh zo hard huilende kindje van jullie. Probeer daarom samen een goed slaapritme voor je baby te vinden. Wij gaven je eerder al tips om grip te krijgen op het slaapritme van je baby. Geloof ons: neem die tips ter harte, want je gaat er nog veel plezier aan beleven.

vaardigheden voor vaders
Foto via: Instagram @erik.forsgren

3. Leer hoe je goede foto’s maakt en verzamelt

Je kleintje groeit waarschijnlijk ongelofelijk snel op. Aan de ene kant is dit leuk, want voor je het weet drinken jullie samen een biertje, voetballen jullie samen en wordt jij om advies gevraagd. Toch kun je de vroegste jeugd nooit meer terughalen. Maak daarom veel foto’s, maar vooral ook unieke, impulsieve en niet-geposeerde foto’s. Dit is één van de vaardigheden voor vaders die ongelofelijk kostbaar voor later is.

4. Doe gek

Met de laatste van de vaardigheden voor vaders bedoelen we vooral: durf jezelf voor schut te zetten en soms de touwtjes uit handen te geven. Je kleine kind vindt het waarschijnlijk alleen maar hilarisch als je gekke bekken trekt, voor paard speelt of (letterlijk) de clown uithangt. Zou jij je zo gedragen tijdens een meeting op werk? Nee. Maar voor je kind ben jij op deze momenten het allerbelangrijkste én grappigste.