La Casa de Papel is een ongekend succes

La Casa de Papel is wereldwijd een ongekend succes en met een IMDB-waardering van 8,5 is het ook kritisch gezien een goed gewaardeerde show. Iedereen wil wat met dit Spaanse exportproduct te maken hebben, zelfs Neymar pikt zijn graantje mee. En met de nieuwe seizoenen op komst lijkt er voorlopig geen einde te komen aan deze rage. Nu is er een nieuwe tijdelijke actie: kruip in de huid van de overvallers in Rainbow Six Siege.

la casa de papel

Samenwerking met Netflix

In de video die Ubisoft NL naar buiten brengt is te zien dat de samenwerking tussen Netflix en Rainbow Six Siege echt gaat gebeuren. Je kunt vanaf vandaag slechts 5 dagen lang in de huid kruipen van een overvaller of gijzelaar en zo proberen te ontsnappen of de politie op afstand te houden. Tot en met 25 november is hiervan te genieten, en het belooft wat moois te zijn. Zoals te zien is op het filmpje is er veel uit de serie in de game gestopt. Van de Koninklijke Munt en de rode overalls, tot de kluis en de karakteristieke Dalí-maskers. La Casa de Papel komt dichterbij dan ooit.

Voor meer info over deze game kan je de site van Rainbow kan je de game-modus gratis downloaden.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat series en videogames hand in hand gaan. Eerder waren er al spellen van The Walking Dead uitgebracht, maar ook Prison Break en zelfs Peaky Blinders kondigden games aan. Deze zijn echter moeilijk te vergelijken met deze game van La Casa de Papel, omdat dit een korte samenwerking is tussen een al bestaande game en de serie. Waar dit spel voor maar vijf dagen te spelen is, zijn de games over andere series op zichzelf staande spellen zijn die al jaren te koop zijn. Als je liever bordspellen speelt die op Peaky Blinders gebaseerd zijn, kun je beter hier even naar kijken.