Veel vrouwen vinden een eerste date bij iemand thuis een slecht idee

93% van de vrouwen vindt het een echte no-go om de eerste date thuis bij hem te hebben, terwijl de 20% van de mannen juist een voorkeur voor een eerste date thuis hebben. Kan een eerste date in sommige gevallen wel thuis? En hoe pak je dat dan aan?

Hebben jullie elkaar ontmoet op een dating app?

Voor een eerste afspraakje wordt er vaak gezegd dat je het beste een leuke eerste date activiteit moet doen, zodat je je niet 100% op de ander hoeft te focussen en afleiding hebt. Bijvoorbeeld met wandelen of mini-golfen. Maar wat nou als je besluit diegene op date te vragen bij jou thuis? Kan dat wel? En hoe maak je het niet ongemakkelijk?

kan de eerste date bij iemand thuis.

De meeste vrouwen vinden het dus niet prettig op bij hem thuis de eerste date te hebben. Maar het kan natuurlijk wel. Als jullie elkaar interessant genoeg vinden, hebben jullie het beide (vaak) voor elkaar over om thuis de eerste date te hebben.  Wanneer jullie elkaar al ooit in real-life gezien hebben, dan is het ook makkelijker om elkaar te vertrouwen en thuis af te spreken. Kennen jullie elkaar via een dating app en hebben jullie elkaar nog niet eerder gezien? Dan raden wij een date bij iemand thuis af.

Hoe vraag je het?

Het is belangrijk hoe je degene op eerste date bij jou thuis vraagt. Niet creepy, niet gericht om haar in bed te krijgen. Het kan namelijk al snel de verkeerde indruk geven.

Je moet het ook niet doen omdat je geen zin hebt om een andere activiteit te verzinnen. Maak een duidelijk plan en stel het voor. “Laten we gezellig samen koken. En vind je het leuk om daarna samen de hond uit te laten?” is beter dan voorstellen om samen een date film te kijken. Jullie leren elkaar dan niet beter kennen en het kan overkomen of je alleen wil daten met andere bedoelingen.

kan de eerste date thuis

Als je date nog een beetje twijfelt, kan je ook vragen samen boodschappen te doen voor het koken. Dan is het ijs al gebroken  voordat jullie thuiskomen

Hoe bereid je een date bij jouw thuis voor?

Het is zover: je date komt naar jouw huis. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Terwijl diegene een stap door jouw deur zet, betekend het niet dat je gelijk groen licht hebt. Behandel je date nog steeds als een date. Groeten aan de deur kan nogal ongemakkelijk zijn, vooral bij een eerste ontmoeting. Zorg dat je je date groet en diegene zich vertrouwd voelt. Een kus op de wang of een knuffel is perfect. Zorg ervoor dat je huis een fijne, prettige en gezellige sfeer heeft.

Het blijft spannend een eerste date thuis. Is m’n date geen seriemoordenaar? Is m’n date geen catfish? Of is diegene alleen maar uit op seks? Dat zijn de vragen die iedereen zich afvragen. Geef elkaar een vertrouwd gevoel en zo verloopt alles goed.

Ook zijn er genoeg dingen die je niet moet doen op een eerste date. Lees 10 dingen die je niet moet doen op een eerste date.