We hebben het dan over Adriaan Mol, Robert Vis en Job van der Voort, die allemaal op een zeer slimme manier een waanzinnig vermogen vergaard hebben. Zij staan daarom aan kop in de top 100 selfmade miljonairs van Quote.

1. Adriaan Mol

De rijkste jonge selfmade miljonair in Nederland is Adriaan Mol. Deze Noord-Brabander heeft een vermogen van 3,5 miljard euro. Dit heeft hij te danken aan zijn betalingsverwerker Mollie. Vorig jaar lag zijn vermogen nog vijf keer lager, maar Mollie kreeg door een investeringsronde een veel hogere waarde. Hierdoor staat hij nu met een flinke voorsprong op de eerste plek.

 

Al op jonge leeftijd was hij ondernemend bezig. Zo wilde hij als kind uitvinder worden en bracht hij in 1999 op 15-jarige leeftijd het spelletje MacSnake uit voor de Mac. Door te vragen voor een donatie van 1 euro zodat hij een pizza kon kopen kreeg hij toen al geld binnen. Ook heeft hij geen studie afgerond en is hij zich direct gaan richten op ondernemen.

2. Robert Vis

Robert Vis heeft zijn fortuin vergaard via de communicatiedienst MessageBird, maar ook bij dit platform speelde Adriaan Mol een grote rol als mede-oprichter. Vorig jaar was Robert Vis echter de nummer 1, maar nu heeft Adriaan Mol hem ingehaald. Robert Vis zag afgelopen jaar zijn fortuin met 8,3 procent groeien tot 1,3 miljard euro.

 

#3 Job van der Voort

Job van der Voort maakt de top 3 compleet met een vermogen van 675 miljoen euro. Hiermee is zijn fortuin zeventien keer groter dan vorig jaar. Hij verdient zijn geld via de start-up Remote.com, dit is een bedrijf dat bedrijven helpt personeel aan te nemen uit het buitenland.

 

Nog meer selfmade miljonairs

Naast deze drie mannen zijn er nog meer steenrijke jonge Nederlanders te vinden. Denk dan aan Tim Baardse van Bitvavo, die op een vijfde plaats staat met een vermogen van 150 miljoen euro. In deze lijst is de vrouwenemancipatie helaas nog ver te zoeken want er zijn met Nikkie Plessen, Doutzen Kroes en Sharon Hilgers slechts drie vrouwen terug te vinden, de rest van de top 100 wordt aangevuld door mannen. Een aantal andere bekende namen zijn dj’s zoals Martin Garrix, Hardwell en Afrojack. Ook de YouTuber Kwebbelkop staat met een vermogen van 14 miljoen euro in de lijst.