Elke jaar brengt Quote weer een lijst uit met de meest welvarende figuren van Nederland. Zo kwam onlangs de Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs uit met onder andere Nikkie Plessen en Doutzen Kroes. Ook Martin Garrix en Afrojack zijn dit jaar weer van de partij. Wie dit jaar een veelbesproken nieuwkomer is, is de Nederlandse YouTuber Kwebbelkop. 

Kwebbelkop de YouTuber

Geboren en getogen in Amsterdam, is de 26-jarige Jordi van den Bussche, ook wel bekend onder de naam Kwebbelkop, ontzettend populair op sociale media. In 2008 begon Kwebbelkop met video’s uploaden op YouTube en is inmiddels uitgegroeid tot één van de bekendste Nederlandse YouTubers. Met 14,9 miljoen abonnees op YouTube, 1,1 miljoen volgers op Instagram en 425,8 duizend volgers op Twitter is Kwebbelkop ongelooflijk populair. Hij is tevens ook één van de meest bekeken en best verdienende YouTubers van Nederland. Op zijn YouTube kanaal maakt Kwebbelkop Engelstalige game content. Hij speelt videogames en levert hier commentaar op. Zijn fanbase heeft een speciale naam KOPS en daar spreekt Kwebbelkop ook elke video’s zijn trouwe volgers mee aan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jordi van den Bussche (@kwebbelkop)

Jordi van den Bussche staat wegens zijn vermogen in de Quote Top 100 Jonge Miljonairs

Kwebbelkop staat dit jaar voor het eerst in de Quote Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs. Dit is dus een lijst van Quote waarin de 100 meest welvarende jonge Nederlandse ondernemers in staan die met hard werken een ongelooflijk vermogen hebben opgebouwd. Op nummer één staat dit jaar Adriaan Mol, oprichter van betalingsverwerker Mollie, met een geschat vermogen van 3,5 miljard euro. Om op de lijst te kunnen komen moet je in ieder geval een vermogen van 13 miljoen euro hebben en mag de verdiener niet boven de 39 jaar zijn. De 26-jarige Kwebbelkop staat dit jaar op nummer 91 met een geschat vermogen van 14 miljoen euro.

Kwebbelkop is ontzettend succesvol en blijft met YouTube de goede kant op gaan. Hij is natuurlijk nog jong en we zijn benieuwd wat de toekomst hem nog gaat brengen. Bekijk ook nog de enige drie vrouwen op de Top 100 lijst van Jonge Selfmade Miljonairs.