Wat zijn leuke ideeën voor een eerste date?

Naast dat er een heleboel ideeën zijn om te doen tijdens een eerste date, zijn er ook genoeg dingen die je niet moet doen tijdens een eerste date.. Daar gaan we ons gelukkig nu niet op focussen. Want de vraag is: wat zijn da leuke ideeën voor een eerste date?

 

1. Wandelen

Deze activiteit steekt er met kop en schouders bovenuit. Wandelen is wellicht het beste idee om te doen tijdens een eerste date. Dit heeft verschillenden redenen.

Tijdens het wandelen ben je niet verplicht om elkaar constant in de ogen aan te kijken. Je kijkt voor je of bekijkt de omgeving. Ook ben je in beweging wat de eventuele spanning doet minderen. Tijdens het wandelen kom je verschillende dingen tegen. Dit kan helpen om de gesprekken vloeiender te laten lopen. Je kan over van alles en nog wat praten. Koop halverwege een heerlijke coffee to go en je eerste date kan je afvinken als ‘geslaagd’.

2. Dineren

Dit is voor een wat romantische date. Tijdens dineren op een eerste date ben je volledig op elkaar gefocust. Er staat alleen een tafel tussen jullie in en oogcontact is onvermijdelijk. Dit is vaak de meest stressvolle situatie voor een eerste date. Uiteten gaan is een idee voor de wat gevorderde daters onder ons. Ook is het belangrijk om te kijken naar wat je bestelt tijdens een eerste date.

wat is een leuke eerste date

3. Samen koken

Bij deze activiteit is het de vraag of je de eerste date thuis wil houden. Zo ja, dan is samen koken een uitstekend idee. Hierbij ligt de focus op het eten bereiden en niet per se op jullie. Je hoeft elkaar niet verplicht aan te kijken en je bent bezig met je handen, wat ongemakkelijke situaties vermijdt. Doe dit onder het genot van een lekker wijntje en je eerste date is meer dan geslaagd.

4. Schaatsen

Nu de wintermaanden naderen, gooien de schaatsbanen hun deuren weer open. Hoe leuk is het als je tijdens de eerste date gaat schaatsen. Je kan haar helpen als ze niet meer zo goed weet hoe schaatsen ook alweer moet.

Tijdens het schaatsen kan je over van alles en nog wat praten. Tussendoor even een warme chocomelk met slagroom halen en daarna nog even de schaatsbaan op. Ben jij net Bambi op het ijs tijdens het schaatsen? Dan raden we deze activiteit af. Het is wel belangrijk dat je een activiteit kiest waar jezelf ook goed in bent.

5. Wijnproeverij

Dit is misschien wel een activiteit die weinig genoemd wordt, maar het is een van de leukste ideeën voor een date. Tijdens een wijnproeverij proef je een wereld aan wijnen. Steeds een andere wijn met verschillende kleine hapjes. Vaak doe je dit in een groep, maar je komt met z’n tweeën. De sfeer zit er na een aantal wijntjes al goed in en het wordt steeds gezelliger naarmate de date vordert. Echt een aanrader!

6. Dierentuin

Net als bij wandelen ben je tijdens deze activiteit actief. Er is genoeg om te zien waar je een gesprek over kan beginnen. Vooral een kinderboerderij is geschikt voor de eerste date. Dit klinkt misschien kinderachtig, maar alles behalve dat. Op een kinderboerderij is er interactie mogelijk met de dieren. Zo kan jij je van je zorgzame kant laten zien. Tenzij je natuurlijk niks met dieren hebt. Dan raden wij de kinderboerderij date af.

7. Museum

Het bezoeken van een museum levert vaak veel gespreksstof op. Bezoek een museum waar jij zelf een beetje verstand van hebt. Zo kan je indruk maken op je date. Ook is een museum een leuke plek om koffie te drinken.

 

8. Op de koffie

Hiermee wordt niet bedoeld om bij iemand thuis een kopje koffie te drinken, maar zoek een leuk tentje uit. Je kan er voor kiezen om een koffie to go te nemen, of kies een leuk plekje uit en leer elkaar beter kennen. Dit is een wat laagdrempelige date. De eerste date is er om elkaar beter te leren kennen. Met een koffie kan dat prima.

leuke date ideeën

9. Samen cocktails maken

Een luxe moderne cocktailbar is een uitstekende plek om af te spreken voor de eerste date. Vaak zijn hier cocktailworkshops mogelijk. Je kan er voor kiezen om dit te doen. Zo ben je bezig tijdens de date en leer je elkaar op een spontane en leuke manier kennen. Het alleen drinken van cocktails is natuurlijk ook een leuk idee.

10. Samen sporten

Tot slot is het leuk om elkaar te leren kennen tijdens het beoefenen van een sport. Welke sport dit is mag je vooral zelf weten. Denk bijvoorbeeld aan tennis, squashen of samen de sportschool in. Als een vrouw niet vaak sport is dit niet het ideale date idee. Ze moet zich wel op haar gemak voelen.

Is de eerste date naar jouw idee fantastisch gelopen, maar weet je niet zo goed wanneer je haar weer kan appen? Bekijk dan hoeveel tijd er tussen de eerste date en het bellen en appen moet zitten.