Wat moet je niet eten op een eerste date?

Als het gaat om uiteten gaan op een eerste date, dan zal je de meest logische zaken wel weten. Zo betaal je de rekening op de date natuurlijk zelf (tenzij ze er echt op staat om alles gescheiden te houden), je geeft haar welgemeende complimenten en je toont je oprecht geïnteresseerd. Daar scoor je uiteraard punten mee, maar het kan nog beter. Check onderstaande tien punten en de kans is groot dat ze je maar al te graag snel wil voorstellen aan haar ouders.

 

Extreem saai voedsel

Misschien vin  je het de gewoonste zaak van de wereld om standaard te kiezen voor friet met gebakken kip, maar op een eerste date is dat zeker niet aan te raden. Het zal je maag wel vullen, maar je wekt er geen goede indruk mee. In de meeste gevallen kan een vrouw een goede smaak zeker waarderen. Kies dus gewoon voor St. Jakobsschelpen, gegrilde reeënrug of beef wellington. De salades en kipnuggets kun je dus beter laten staan.

Wat niet eten op eerste date

Oversized voedsel

Nu gaan we er eigenlijk van uit dat je beschikt over een sublieme smaak en dus zal een bezoek aan een brasserie of een luxe bistro niet echt je ding zijn. Mocht dat wel het geval zijn, ga dan geen gerechten bestellen die qua omvang als een minder gewilde indruk achter laten. Daarmee bedoelen we bijvoorbeeld de all-you-can-eat opties, enorme buritto’sof de hamber XXL die zo groot is dat je moet gaan staan om de te halveren. Gewoon niet doen, al was het alleen maar om te voorkomen dat ze gaat denken dat je thuis nooit iets fatsoenlijks eet.

Let op de hoeveelheid saus

Ook belangrijk als je echt een naam wil opbouwen als moderne Don Juan: saus is een bijproduct en geen hoofdonderdeel van de maaltijd. Dat je thuis graag je bami of nasi bedekt onder een laag babi pangangsaus is tot daar aan toe, maar in het gezelschap van je droomvrouw is dat niet de manier om haar te verleiden. De kans is namelijk groot dat ze gillend wegloopt en dat wil je, naar we aannemen, toch graag voorkomen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel zoals het eten van een heerlijke pasta carbonara. Ga je toch op de Italiaanse toer, bestel dan liever een Abbacchio al forno come i romani (Lamsbout uit de oven op Romeinse wijze).

Gerechten die je laten boeren

Tafelmanieren zijn belangrijk, ze laten je date namelijk weten dat ze eindelijk eens niet in het gezelschap van een van de laatste Neanderthalers is. Mocht je twijfelen of je wel uit het juiste hout bent gesneden, voorkom dan in ieder gerechten waar je makkelijk door gaat boeren. Kortom, drink wijn in plaats van cola of andere koolzuurhoudende dranken. Kies desnoods voor een heerlijk speciaal bier en red op die manier je date.

Laat scherp eten ook staan

In het beste geval eindigt de date met een welgemeende, lang durende en passionele zoen. Als dat in de lijn der verwachting ligt, doe jezelf dan een plezier en vermijd sterk ruikende gerechten. Knoflook kan best lekker zijn, maar laat het deze keer achterwege als je graag na het eten nog van je date wil genieten. Uiensoep is overigens ook een minder geslaagde keuze, net als bruine bonen, om er maar een paar op te noemen.

uiteten op een eerste date

Soepen om te slurpen

Waarschijnlijk is dit de makkelijkste manier om punten te scoren: niet slurpen. Nu is er niks mis mee om een soep te bestellen als voorgerecht, maar als je voor iets anders kan kiezen, dan is dat altijd aan te raden. Je voorkomt in ieder geval ongewild onsmakelijke taferelen, bovendien is een carpaccio toch net iets lekkerder dan een champignonsoep.

Eten dat pittiger is dan je aankan

Prima idee hoor om je date mee te nemen naar een authentiek Indiaas restaurant, maar ga niet de stoere knul uithangen door een gerecht te bestellen wat een stuk pittiger is dan wat je gewend bent. Die Phaal Curry kun je dus gevoeglijk achterwege laten en die Kolhapuri Chicken ook. Tenzij je het al veel vaker hebt gegeten natuurlijk. In alle andere gevallen gaat je date waarschijnlijk denken dat ze in een verkeerde film is beland en dat wilde je nou juist voorkomen.

Schaal- en schelpdieren

Indruk wekken op je date is prima, maar in de meeste gevallen gaat dat niet lukken door te kiezen voor extreem exclusieve gerechten. Sterker nog, je kan dol zijn op het eten van rauwe oesters, maar in veel gevallen zal de maag van je date zich zes keer omdraaien en wek je dus allesbehalve een goede indruk. Het bestellen van slakken en kikkerbillen kun je overigens ook beter uit je hoofd laten tijdens een eerste date. Een verfijnde smaak is prima, maar er zijn meer keuzes die je als veilig kunt omschrijven.

Kies niet het duurste

Je voordoen als een zeer vermogend individu zal je niet gaan helpen om indruk te wekken, tenzij je wil dat je date spontaan verandert in een golddigger. In dat geval: leef je vooral uit. In alle andere gevallen kan het raadzaam zijn om niet direct te kiezen voor de duurste gerechten op de kaart. Die kreeft kan misschien erg interessant lijken, maar als je er echt gek op bent, bestel het dan gewoon de volgende keer. Overigens doe je er ook goed aan om diezelfde tip te gebruiken bij het bestellen van wijn. Een Petrus van Chateaux Petrus is misschien leuk om voor je neus te hebben, maar van de rekening wordt je allesbehalve vrolijk.

Exotische maaltijden

Wil je echt een goede indruk achterlaten, laat dan alle exotische gerechten voor wat het is. Ten eerste doe je jezelf er geen plezier mee als je niet wat je mag verwachten, daarnaast zal je date zich zeer ongemakkelijk voelen als je besluit om gefrituurde insecten als voorgerecht te bestellen. Beperk je gewoon tot hetgeen gangbaar is en geniet gewoon van een leuke avond met de vrouw van je dromen.

Nu je weet wat je niet moet eten op een eerste date, moet je ook weten hoe jij je gedraagt; of juist niet. Lees ook de belangrijkste afknappers op een eerste date.