Het probleem van een dinner date

Het eerste probleem met als op je eerste date uit eten gaan is de tijd. Je zit op zijn minst twee f*cking uur te eten. Dit is serieus, serieus lang. Hou dit in gedachten en laten we dat eens vergelijken met wat wij denken dat de perfecte date is – drankjes doen bij een leuke bar. Dit is geweldig, aangezien het zo lang en zo kort kan duren als jij zelf wilt. Als het erg ongemakkelijk wordt na één glas goedkope Franse huiswijn, dan maak je dat je weg komt. Aan de andere kant, kan het zijn, dat je zo’n pijnlijk vier uur durend gesprek hebt waarbij je elkaar constant dezelfde vraag stelt: “waarom heb ik jou niet eerder ontmoet?”

Het tweede probleem is ook gelijk stap twee. Laten we zeggen dat je seks hebt na je dinner date. Gefeliciteerd, je hebt je evolutionaire doel bereikt. Laten we eerlijk zijn, niemand is goed in seks wanneer ze zojuist drie gangen naar binnen hebt zitten werken. Om nog maar te zwijgen over de geur die je uitademt en de zweetlucht die je gaat produceren gedurende de seks, na zo’n maaltijd. In zo’n geval moet je bijna hopen dat zij nog erger ruikt.

Het grootste probleem is echter de locatie. Wanneer je uiteten gaat, heb je net als bij begrafenissen, barrières om over bepaalde dingen te praten, zoals Game of Thrones. Het maakt niet uit hoe casual jij als persoon bent, als je opgesloten zit in een cocon van luxe en romantiek, dan gaan allemaal gekke deeltjes in je lichaam ervoor zorgen dat je jouw kalmte verliest. We weten allemaal dat we op ons best zijn als we met onze maatjes aan het chillen zijn. Uiteten is precies het tegenovergestelde van wat je moet willen.

Dusver is er maar één goede reden om je eerste date mee te nemen naar een goed restaurant, status. Dit zou een geldige reden zijn geweest, zij het niet dat vrouwen niet dom zijn. Elke leuke vrouw prikt zo door die bubbel van luxe heen. Hoe nonchalant je haar ook uitnodigt, het is en blijft een eerste date. Daarnaast zijn er hartstikke veel rijke mannen en boeit het hun echt niet of jij er daar één van bent. Je mag je best wat netter kleden dan normaal, maar doe gewoon relaxed.

Mocht je het nou niet met me eens zijn en toch naar een fancy restaurant gaan op een eerste date, neem dan in ieder geval dit van me aan. Stel je voor dat iedereen om je heen in hun ondergoed zit en jullie een patatje joppie en een broodje kroket hebben besteld. Moraal van het verhaal, wees jezelf en blijf in je natuurlijke habitat voor de leukste date.