Het progamma Wie is de Mol?

Wie is de Mol? is een programma dat op AVRO TROS wordt uitgezonden en al sinds 1999 op de televisie te bekijken is. Niet vreemd dat ieder seizoen weer een groot succes is. Het progamma bestaat uit een team van bekende Nederlanders die verschillende opdrachten moeten uitvoeren in het buitenland, om er uiteindelijk achter te komen wie ‘de Mol’ is.

De kandidaten kunnen met de opdrachten geld verdienen voor de pot. Teamwork, motivatie en vertrouwen is essentieel voor het spel, ook is het ontzettend belangrijk scherp te blijven. De Mol saboteert van alles bij elkaar. Aan de kijker en de kandidaten de taak dit op te vallen en erachter te komen wie de Mol uiteindelijk is.

prijzenpot wie is de mol hoe hoog

Ben je scherp, dan moet dit voor jou geen probleem zijn. De kleine, verborgen details doen het hem namelijk. Wie weet hoe hij of zij het spel moet spelen, zal steeds dichter bij de finish komen.

Hoewel het zo gemakkelijk lijkt, kan een goede Mol je zo op het verkeerde been zetten en ervoor zorgen dat jij binnen no time uit het spel ligt.

Welk bedrag zet er in de hoogste en laagste pot van de serie?

Wat veel mensen niet weten is dat het progamma niet alleen in Nederland wordt uitgezonden, maar ook in tientallen andere landen. Wereldwijd is Wie is de Mol? een succes en spelen bekende personages mee om het progamma te winnen en weg te gaan met de winst.

Doordat zoveel landen dit progamma spelen, lopen de bedragen van de potten ook ontzettend uiteen van elkaar. De bedragen kunnen wel oplopen tot duizenden euro’s. En hoe fantastisch is, om lekker rond te kunnen reizen en uiteindelijk weg de gaan met een mooi geld bedrag.

De hoogste en laagste pot (winstbedrag) van Wie is de Mol

Nu vraag jij jezelf vast af uit hoeveel de hoogste pot ooit bestaat. Houd je vast. Het bedrag van de pot bestond uit maar liefs 42.3 duizend euro in 2002. Dat is toch zeker niet verkeerd. Het laagst gewonnen bedrag staat momenteel op iets meer dan 10 duizend euro.

Hoe zorg je er nou voor dat de pot uiteindelijk uit zo’n mooi bedrag bestaat? De uitleg is simpel. Door het uitvoeren van opdrachten kunnen de kandidaten steeds meer geld in de pot krijgen. De Mol saboteert het spel en probeert ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk geld in de pot komt. Elke aflevering van Wie is de Mol? krijgt de kandidaat aan het einde van de uitzending een test waarin hij moet zeggen wie volgens hem de mol is. De gene die de vragen fout heeft valt af en op die manier blijft er één persoon over. Verder kun je door middel van Jokers ook langer in het spel blijven.

Ben jij fan van Nederlandse series? Check dan de 5 beste Nederlandse series volgens IMDb.