Wat zijn de beste Nederlandse series volgens IMDb?

Het aanbod van Nederlandse series is groot. Dat betekent dat er veel slechte series tussen zitten, maar ook een aantal series waar we érg enthousiast van worden. Undercover staat niet in de top 5, maar mag in onze ogen eigenlijk niet ontbreken. Vooral het eerste seizoen van de Nederlandse Netflix serie liet ons op het puntje van onze stoelen zitten.

Echter zijn er nog veel meer Nederlandse series die de aandacht verdienen. Deze vijf Nederlandse series zijn volgens IMDb de beste:

5. De Luizenmoeder

Deze serie was een grote verrassing. Wat een ‘normale’ serie leek te zijn over moeders, hun kinderen en de school waar deze naar toe gaan, was al gauw een groot succes. Vooral voor moeders is de serie één groot feest van herkenning, maar als kijker zul je vast ook het nodige herkennen van je eigen schooltijd.

IMDb-score: 8.1

 

4. Mocro Maffia

De serie Mocro Maffia is gruwelijk vet. We kijken dus ook reikhalzend uit naar Mocro Maffia seizoen 3, die deze maand nog te zien zal zijn op Videoland.

Net als in Penoza staat de onderwereld van drugshandel in Nederland centraal. In deze serie krijgen verschillende bendes het met elkaar aan de stok. Wie komt als sterkste uit de strijd? Die vraag blijft nog steeds onbeantwoord. Op naar het derde deel, dus.

IMDb-score: 8.1

 

3. Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen

Dit is één van de Nederlandse series die een grote lach op ons gezicht toveren. Kees Hulst en André van Duin spelen de hoofdrollen. De serie speelt zich af in een verzorgingstehuis, dat streng wordt geregeerd door de directrice. De personages van Kees en André besluiten om het roer om te gooien in het verzorgingstehuis.

Na twee seizoenen stopte de serie ermee, maar liefhebbers kunnen ook genieten van de boeken waar de serie op is gebaseerd.

IMDb-score: 8.2

 

2. Rundfunk

Hou je van droge en tamelijk bizarre humor, dan is Rundfunk één van de Nederlandse series die je sowieso hebt gezien. De afleveringen spelen zich af op een middelbare school, waar excentrieke klasgenoten en docenten zorgen voor situaties die sterk op je lachspieren werken.

IMDb-score: 8.3

 

1. Penoza

Penoza is de beste én waarschijnlijk bekendste Nederlandse series. De serie gaat over een vrouw die plotseling weduwe wordt en voor haar kinderen moet zorgen. Dat niet alleen: ze krijgt er ook het drugsimperium van haar man bij. Al gauw raakt ze volledig verwikkeld in de onderwereld. Van de serie kwam ook een film uit én een spin-off over het personage Luther.

IMDb-score: 8.3