Peter Gillis van Oostappen Vakantieparken

Wanneer je een aantal grote vakantiepark ketens moet noemen, zal je al snel uitkomen bij Centerparcs, Roompot of Oostappen Vakantieparken. Die laatste is de afgelopen tijd veel in het nieuws geweest. Want de eigenaar van Oostappen, Peter Gillis, zou geen jaarverslagen inleveren bij de Kamer van Koophandel, terwijl dat wel verplicht is.

Veel gezeur heeft dat inmiddels wel al met zich meegebracht, maar ondanks dat blijft de eigenaar het geen probleem vinden om veel geld uit te geven. Maar ja, geef hem eens ongelijk: hij verdient écht een fortuin aan zijn vakantieparken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

Hij was te zien bij Massa is kassa op SBS6

In de real life soap Massa is kassa is Peter Gillis vaak genoeg te zien. Met zijn programma, dat vaak werd uitgezonden op SBS6, liet hij zien hoe het is om een aantal vakantieparken te bezitten en laat hij zien wat hij in zijn privéleven doet. Zo kreeg je in het eerste seizoen al te zien hoeveel geld hij uitgaf aan luxe producten en andere zaken die niet noodzakelijk waren. Een miljoenenvilla, Rolls Royce én heel veel worstenbroodjes, het kan bij de ondernemer niet gek genoeg.

Ondertussen zie je natuurlijk dat hij veel bezig is met het ondernemen. Hoe krijgt hij het voor elkaar om 10 vakantieparken te beheren en hoe zorgt hij ervoor dat er niets fout gaat?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

Wat is het vermogen van Peter Gillis?

Met 10 vakantieparken zou je denken: dit is één van de rijkste mannen van Nederland. Toch is dat niet het geval. Er werd onlangs namelijk bekend gemaakt dat Gillis niet in de lijst van 500 rijkste mensen van Nederland staat. Maar volgens Peter klopt dat niet helemaal: “Ik ben 250 miljoen euro waard op papier. Papier is geduldig he.” Speciaal daarom kwam hij zelf met het geniale idee: de Quote 501. Hier heeft hij zichzelf natuurlijk wel eventjes ingezet. Wat een baas.

De ondergrens van die lijst ligt dit jaar op 95 miljoen euro. Peter moet nog even goed door ondernemen om in deze lijst te komen, aangezien zijn geschatte vermogen momenteel zo’n 85 miljoen euro bedraagt.