Wat zijn de fitness trends in 2021?

Dit jaar zullen meer mensen dan ooit de tijd hebben om aan hun goede voornemens te beginnen. We eten gezonder, drinken geen alcohol meer en proberen fit te blijven. De koers is bij veel mensen op dat laatste gezet: afvallen of spieren kweken. Met het thuiswerken is er meer motivatie om te sporten, aangezien er voor de rest vrij weinig te doen is. Zullen veel mensen in 2021 dan wél hun fitness doelen bereiken? Natuurlijk horen daar ook een aantal fitness trends bij én die hebben wij voor je verzameld.

Uiteraard is sporten voor iedereen anders en heeft iedereen daar andere equipment bij nodig. Dit zijn in ieder geval de 10 belangrijkste trends wat betreft fitness in 2021.

1. Wearables

Een smartwatch die je conditie bijhoudt? Wearables zijn dit jaar populairder dan ooit. Natuurlijk omdat ze je op de hoogte houden van notificaties die je ontvangt op de gekoppelde telefoon, maar ook om je te vertellen hoe goed je bezig bent. Zo kan je bij veel smartwatches je hartslag in de gaten houden én zit er zelfs bij de nieuwste watches een saturatiemeter om je bloeddruk in de gaten te houden. Handig, wanneer je een hoge bloeddruk hebt.

2. Fitness is dé oplossing

Voor velen van ons was 2020 simpelweg een jaar om gauw te vergeten. Met de verlenging van de maatregelen begint 2021 ook met een valse start. De kans is groot dat fitness voor jou een uitkomst kan bieden voor veel problemen die je ondervindt.

trainen

3. Mindfulness

Niet alleen fysiek, maar ook mentaal is het mogelijk om te trainen. Mindfulness is één van de meest populaire technieken en de kans is groot dat deze mind-fitness vaak zal worden beoefend dit jaar.

4. Digitale fitness

Online kan alles. Soms is dat negatief, maar in dit geval is het heel erg positief. Er zijn namelijk ontzettend veel organisaties die fitness op afstand aanbieden. Zo kan je meedoen met een virtuele les, of er is een live coach die je vertelt wat er moet gebeuren.

5. Interval training

Kort maar heel erg intensief trainen, dan pauze en dan gelijk wéér een korte interval training. Omdat deze trainingsmethode erg kort is, zal hij ook dit jaar weer erg populair zijn onder de Nederlandse bevolking.

joggen

6. Functionele training

Trainen kan verschillende functies hebben: je wil afvallen, bijkomen, gespierd worden of fit blijven. Elke training is voor een ander doel en daarom zijn er veel mensen die één en dezelfde training doen om zo snel mogelijk het gewenste resultaat te behalen.

7. Een sportcoach

Thuis sporten kan moeilijk zijn aangezien je jezelf er steeds maar weer toe moet zetten. De kans is daarom ook vrij groot dat je een sportcoach vraagt om je te helpen om je doelen te behalen.

8. Een gezondheidscoach

Nét iets anders dan een sportcoach, want een gezondheidscoach zorgt ervoor dat je over het algemeen goed bezig bent. Zo kijkt hij/zij naar je eetpatroon, je bloeddruk én naar hoeveel je sport. Alles bij elkaar moet voor diegene goed zijn.

fitness trends coach

9. Groepslessen

Een online meeting voor werk is niet de enige reden waarom je een groepsgesprek begint. Het kan namelijk ook een manier zijn om samen te sporten. Groepslessen zullen in 2021 een perfecte fitnessmethode zijn.

10. Buiten sporten

Alleen maar binnen zitten is ook niet écht fijn, daarom gaan veel mensen naar buiten om te sporten. Zo is het een goed idee om te gaan joggen óf een park op te zoeken en daar je oefeningen te doen. Ook wandelen behoort tot een van je opties.