Kun je dit leventje je al voorstellen? Geen werkroosters van 09.00 tot 17.00 op kantoor, nooit meer vastzitten aan bepaalde lasten en nooit meer het saaie, mainstream leven ervaren. Klinkt dit niet geweldig? Precies, dat dachten wij ook.

Maar hoe pak je dit aan? Wij selecteerden 10 manieren om je reislust en werk te combineren. De Droom is minder ver weg dan je denkt.

jack-morris-rondreizen-verdienen-MAN MAN

1. Word freelancer

Freelancen kan ervoor zorgen dat je leeft naar je eigen regels en voorwaarden. Steeds meer mensen ruilen het traditionele loonlijst stelsel in voor het worden van je eigen baas, waarbij je je eigen regels kunt opstellen, je eigen uren kunt indelen en het werk uitvoert wat het beste bij jou past.

2. Geef het vak Engels

Geef Engelse les of leer een andere taal. Het is namelijk een van de meest toegankelijke manieren om snel en eenvoudig geld te verdienen. Er is ook steeds meer vraag naar taalvaardige personen.

3. Neem een baan als bartender of serveerder

Over de gehele wereld vind je restaurants, bars en clubs waarbij een grote doorstroom van barpersoneel is. Het enige waar jij voor moet zorgen dat jij het menu uit je hoofd kent en de basis van de taal kent dat in het land wordt gesproken. Het is wellicht gemakkelijker in toeristische gebieden waar veel klanten op afkomen.

jack-morris-rondreizen-geld-verdienen-MAN MAN

4. Bied een hostel een helpende hand

Hostels zijn voortdurend opzoek naar personeel in de vorm van receptionisten, serveerders, schoonmakers of tourguides. Je zou eenvoudig je werkuren in kunnen ruilen voor gratis maaltijden en een gratis bed. Het is niet de meest ideale baan, echter kun je op deze manier eenvoudig geld besparen wanneer je de wereld rondreist.

5. Word fotograaf

Dit is jouw kans om je camera vaardigheden aan te bieden als freelancer. Je kunt bijvoorbeeld een fotojournalist worden waarbij je de wereld rondreist om het perfecte beeld vast te leggen.

6. Geef rondleidingen

Je moet je goed thuis voelen op plaats van bestemming of in ieder geval bereid zijn om iets te leren over het dorp of de stad waar je op dat moment verblijft. Wanneer je jezelf goed hebt geïnformeerd of heb laten informeren, kun je genieten van de interactie met andere toeristen die de plaats bezoeken. Een tourguide is een uitstekende manier om geld te verdienen tijdens het reizen. Echter is het belangrijk dat je onthoud dat je afhankelijk bent van toerisme. Flexibiliteit is een van de meest belangrijke eigenschappen waarover je moet beschikken.

7. Ga op een cruiseschip werken

Werken op een cruiseschip maakt het rondreizen over de wereld een stuk gemakkelijker. Je krijgt betaald voor het werk dat je verricht en je bespaart geld op voedsel, huisvesting en vervoer.

jack-morris-rondreizen-geld-verdienen-sawa's-indonesie-MAN MAN

8. Verricht seizoenarbeid

Op zoek naar avontuur? Probeer dan een seizoengebonden werkplek te bemachtigen op een plek waar je hard sneller van gaat kloppen. De plekken waar elk seizoen een grote vraag naar tijdelijke arbeidskrachten is, is de plek waar jij moet wezen. Denk aan ski-resorts, nationale parken, festivals, ranches en ga zo maar door.

9. Start een blog

Vandaag de dag is het internet onmisbaar in ons leven. Terwijl jij de wereld rondreist, kun je je ervaringen en herinneringen vastleggen in de vorm van een blog. Laat anderen meegenieten met de spannende avonturen die jij beleeft en neem hen mee naar een wereld die voor hen onbekend is. Dankzij het internet kun jij iedereen thuis bereiken. En wanneer de juiste personen jouw blog opmerken, heb je grote kans dat je voor nog een langere periode kunt reizen.

10. Leer anderen een vaardigheid

Ben je een fitness instructeur? Kun je geweldig overweg met een gitaar of uitzonderlijk goed met kokkerellen? Dan kun je dat meenemen tijdens je wereldreis. Elke mobiele vaardigheid die je hebt, kan onderwezen worden op de verschillende bestemmingen waar je door heen reist. Probeer bijvoorbeeld deals te maken met lokale vestigingen om gebruik te kunnen maken van de faciliteiten of als een gastdocent te verschijnen.