Films met de hoogste IMDb scores in 2018

The International Movie Database is een handige website voor alle info, weetjes, trailers en meer over je favoriete films en series. Ook kunnen accounthouders een aantal sterren toekennen aan de titels op de site. Hier komt vervolgens een rapportcijfer uitgerold. Een goede houvast voor als je er van verzekerd wil zijn dat wat je kijkt ook een beetje de moeite waard is. 2019 is nog in volle gang. Met films van Scorsese en Tarantino gaat het nog een hete zomer worden. 2018 is natuurlijk wel een afgesloten geheel. Daarom hebben we voor jou de tien films met de hoogste IMDb-notering op een rijtje gezet. Heb jij ze allemaal gezien?

 

10. A Quiet Place

IMDb-rating: 7,6

Ken je Jim nog uit de Amerikaanse versie van The Office? Je weet wel, die gast met droge humor die altijd de camera inkeek. Die acteur, John Krasinski, is zich gaan roeren als regisseur. Met zijn tweede film, thriller/horrorfilm A Quiet Place, maakte hij veel indruk. Krasinski en zijn vrouw Emily Blunt spelen een stel dat met twee kinderen in een post-apocalyptische wereld woont. De wereld is begeven met buitenaardse monsters die niets zien, maar puur op geluid jagen. Enige stilte is dus wel gewenst. Maar dat is zo makkelijk nog niet, zeker als je hoogzwanger bent en ieder moment kan bevallen. Zelfs de kleinste bron van geluid kan in deze film funest zijn.

 

9. Incredibles 2

IMDb-rating: 7,7

Pixar Studios, een absolute gigant op het gebied van animatiefilms, begon ooit in 1995 met de film Toy Story. Twintig films verder en Pixar is groter dan ooit. Tot op heden zijn alle Pixar-films financieel zeer succesvol geweest. Incredibles 2 is het vervolg op de eerste film uit 2004. Het is niet alleen de meest recente film voor Pixar, maar ook de meest succesvolle. Op een budget van 200 miljoen dollar bracht de film 1,2 miljard dollar op. Daarmee is het niet alleen de op-één-na best verdienende animatiefilm ooit en de vierde best verdienende film van 2018, maar zelfs ook de zestiende best verdienende film aller tijden.

 

8. Searching

IMDb-rating: 7,7

Een totaal ander geval is Searching. Geen grote budgetten hier. Slechts voor 1 miljoen werd deze film gemaakt. De opbrengst van 75 miljoen dollar is dan best heel indrukwekkend. Deze film speelt zich volledig af op laptop-, computer- en smartphoneschermen. John Cho speelt David Kim. Zijn dochter Margot (Michelle La) raakt vermist. David gaat zelf online op onderzoek uit om te zien of hij iets te weten kan komen. Dan pas blijkt hoe weinig David wist van zijn dochter. De film is de eerste keer dat een Aziatisch-Amerikaanse acteur de hoofdrol heeft in reguliere Hollywood speelfilm.

 

7. Mission: Impossible – Fallout

IMDb-rating: 7,8

Tom Cruise die rent, van gebouwen springt en op motors scheurt, wat wil je nog meer? Voor de kleine alleskunner is het alweer het zesde hoofdstuk in deze filmreeks als Ethan Hunt. In deel zes neemt Hunt het op tegen John Lark (Henry Cavill). Lark is leider van een misdaadorganisatie die van plan is drie plutonium staven in handen te krijgen. Hunt en zijn team willen de criminelen in de val lokken, maar dat loopt hopeloos mis. Over gebouwen bespringen gesproken. Die scène dat Hunt van het ene dak naar het andere sprong? Dat is Cruise zelf. Bij de stunt brak hij een enkel en in de scène loopt hij dan ook zichtbaar gehavend weg.

 

6. A Star is Born

IMDb-rating: 7,8

2018 lijkt het jaar van de regisserende acteur te zijn geworden. Iedereen, zoals bijvoorbeeld Pearl Jam-zanger Eddie Vedder, verklaarde de Bradley Cooper voor gek toen hij de film uit 1976 met Barbra Streisand en Kris Kristofferson wilde remaken. Maar Bradley volhardde, en dat is maar goed ook. De titelrol van Jackson Maine speelt Cooper zelf. Zijn tegenspeelster is Lady Gaga in de rol van Ally. Jackson is een gearriveerde countryster die de onbekende Ally ontdekt. De twee worden een stel. Spanningen tussen de twee nemen toe als Ally een grotere ster wordt dan Jackson, wiens carrière zich richting de afgrond beweegt en gebukt gaat onder Jacksons drugs- en drankprobleem.

 

5. Deadpool 2

IMDb-rating: 7,8

2018 bracht ons ook het vervolg op Deadpool uit 2016. Ryan Reynolds vertolkt het titelpersonage, dat niet als alle andere Marvel superhelden is. Deadpool wordt gekenmerkt door zijn sarcastische gevoel voor humor en zijn alles verhullende rode pak. Dat pak draagt hij omdat zijn gehele lichaam onder de brandblaren zit. Ook bezit hij bijzondere vaardigheden. In de eerste film zien we hoe Deadpool de man achterna jaagt die hem dit heeft aangedaan. In Deadpool 2 neemt hij het op tegen Cable (Josh Brolin). Deadpool stelt een team samen om een jongen met bovennatuurlijke krachten te beschermen tegen Cable.

 

4. Isle of Dogs

IMDb-rating: 7,9

In 2018 was de excentrieke regisseur Wes Anderson terug. Van The Royal Tenenbaums tot The Grand Budapest Hotel, Anderson heeft een geheel eigen, unieke, fantasierijke stijl ontwikkeld die in iedere film terugkeert. Ook werkt Anderson opvallend vaak met dezelfde groep acteurs samen. Dit geldt wederom voor animatiefilm Isle of Dogs. Onder andere Bill Murray, F. Murray Abraham en Edward Norton keren terug. Ook bijvoorbeeld Bryan Cranston en Scarlett Johansson zijn in de film te horen. Isle of Dogs gaat over de wonderlijke avonturen van een jongen in Japan, die op zoek is naar zijn hond.

 

3. Call Me by Your Name

IMDb-rating: 7,9

Verrassend genoeg staat de Oscarwinnaar in de categorie beste film in deze lijst op drie. Goed, het is niet altijd zo dat de beste film ook de Oscar daarvoor mee naar huis neemt, maar dat Call Me by Your Name een goede film is, staat buiten kijf. Timothée Chalamet werd na zijn hoofdrol tegenover Armie Hammer met deze film in een klap een veel gevraagde filmster. Chalamet speelt Elio, een 17-jarige jongen op het Italiaanse platteland. Gedurende de zomer neemt de 24-jarige student Oliver (Hammer) zijn intrede bij de familie. Er bloeit een romantische verhouding op tussen de twee die Elio veel over zichzelf doet leren.

 

2. Bohemian Rhapsody

IMDb-rating: 8,0

”Don’t Stop Me Now!” Want, ehm, ”The Show Must Go On.” Jaren duurde het voor er een film over de legendarische Britse poprockers Queen gemaakt werd. Met Bohemian Rhapsody is het Bryan Singer eindelijk gelukt. De film richt zich voornamelijk op leadzanger Freddie Mercury en volgt de band tot aan hun legendarische show op Live Aid in 1985. Aanvankelijk zou Sasha Baron Cohen (Borat) de rol van Freddie Mercury gaan spelen, maar uiteindelijk ging die rol toch naar Mr. Robot-acteur Rami Malek. En dat is maar goed ook, want Malek ging mooi met de Oscar voor beste acteur naar huis.

 

1. Avengers: Infinity War

IMDb-rating: 8,5.

De hit van deze zomer is natuurlijk Avengers: EndgameMaar de zomer ervoor domineerde Marvel ook al in de bioscopen met een Avengers-film, namelijk Avengers: Infinity War. Met een IMDb-rating van 8,5 staat Infinity War in de lijst stijf bovenaan. De Avengers en bondgenoten moeten alles op alles zetten en ontzettend veel in de waagschaal leggen om de wereld te behoeden tegen Thanos (Josh Brolin). Thanos is namelijk van plan een enorm krachtige ontploffing de wereld over te sturen om zo het universum weg te vagen. Wederom ligt het lot van de wereld in de handen van de Avengers en dit keer zijn ze met meer dan ooit.

 

Bekijk ook hier wat de allerhoogst scorende titel op IMDb is.