Na hoelang daten wordt een relatie officieel?

De ene heeft al een hele lijst aan liefdeservaringen, terwijl voor de ander het daten een spannende opgave lijkt te zijn. Maak je jezelf druk om het feit dat het bij jou nog niet zo soepeltjes wil verlopen? Dat is niet nodig. Vroeg of laat kom jij vanzelf de persoon tegen met wie jij je leven zou willen delen. Maar wanneer je eenmaal dat punt hebt bereikt, na hoelang daten kan je dan zeggen dat je een relatie hebt?

Van héél erg verliefd naar iets minder

De liefde: het blijkt af en toe maar een lastig woord te zijn, vooral als het je overvalt en plotseling om de hoek komt kijken. Wanneer je voor het eerst verliefd wordt, kan het gevoel van spanning (of cliché gezegd ‘vlinders in je buik’) nog wat onwennig aanvoelen.

Na hoe lang daten kan je zeggen dat je een relatie hebt?

Voor de mannen die al eens verliefd zijn geweest, kunnen we zeggen dat het allemaal begint met héél erg verliefd zijn en het langzamerhand verandert naar iets minder verliefd zijn. Is dit een slecht teken? Zeker niet.

Dit gevoel verandert niet omdat je je partner niet leuk meer zou vinden, maar eigenlijk omdat het alleen maar beter wordt. Van een verliefd stelletje gaan jullie naar een serieuze relatie.

Na zoveel dates kun je zeggen dat jij in een relatie zit

Nu zal het proces van daten naar een relatie bij de één anders verlopen dan bij de ander. Dit is dan ook niet iets waar je jezelf zorgen om zou moeten maken. Iedereen is anders en zo ook op liefdesgebied. Zit het bij jou wel snor en wil jij weten hoe zij over jullie samen denkt? Dan kun je op een subtiele manier een balletje opgooien.

Na hoe lang daten kan je zeggen dat je een relatie hebt?

Vaak kun je al aan bepaalde hints opmerken of de ander je ziet zitten. Ze kan bijvoorbeeld met vragen komen als ‘Ben jij eigenlijk al klaar voor een relatie?’ ‘Wat vind jij belangrijk in een relatie?’ of ‘Zou je het erg vinden als ik twee keer in de week iets zou gaan doen met mijn vriendinnen?’.

Aan dit soort vraagstellingen kun je vaak opmerken of zij het al serieus ziet zitten tussen jullie, of liever nog eventjes wil wachten.

Na hoe lang daten kan je zeggen dat je een relatie hebt?

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste personen die met elkaar daten na 2 á 3 maanden er wel een labeltje op kunnen plakken. Belangrijk is wel er van tevoren goed over na te denken over of jij al klaar voor bent voor zo’n serieuze stap in je leven. Het blindelings ‘ja’ zeggen raden wij af, om ervoor te zorgen dat jij je keuze zo goed mogelijk maakt en geen spijt zal gaan krijgen in de toekomst.

Weet jij het zeker? Sla dan als cupido je slag en wie weet heb jij jouw droomvrouw wel gevonden.