Herkennen of je klaar bent voor een serieuze relatie

Je bent het of je bent het niet. Jezelf ergens in forceren heeft geen zin en zal alleen maar averechts werken. Maar hoe weet je nou of je klaar bent voor een serieuze relatie? Wij hebben een aantal punten voor jullie opgesteld waaraan je kan herkennen of je er klaar voor bent of het toch misschien nog even moet uitstellen.

1. Emotioneel onvolwassen

Gaandeweg leert een mens en niemand kent zichzelf helemaal in één keer. Onder emotioneel volwassen verstaan wij een staat waarin je een goede zelfkennis hebt. Je kan voor jezelf zorgen, je bent niet bang om de waarheid te zeggen en je kan grenzen stellen. Een heel belangrijk punt is misschien wel dat je voor jezelf kan zorgen, wat gepaard gaat dat je ook een beetje van jezelf houdt. Van jezelf houden op een manier waar je voor jezelf zorgt, gezond bent en er goed bijloopt. Als je dit kan, dan kan je ook van iemand anders houden. Ken je jezelf nog niet helemaal en ben je nog zoekende? Dan is het misschien slim om toch nog even te wachten.

wil ik een relatie

2. Huwelijk is een ondragelijk idee

We zeggen niet dat je moet trouwen na een tijd, maar gepaard met huwelijk gaat wel het idee van voor altijd samen zijn. Als je klaar bent voor een serieuze relatie, dan is dit ook de insteek die jij moet hebben. Als jij nog steeds het idee hebt dat huwelijk en voor altijd samen zijn een nachtmerrie is, dan ben je er zeker nog niet klaar voor om een serieuze relatie aan te gaan

3. Je houdt ervan om een vrije man te zijn

Het gevoel van vrij zijn en doen wat je wil houden mannen vaak vast die nog niet klaar zijn om zichzelf over te geven aan één vrouw. Kijk, we snappen het. Er zijn zo veel vissen in de zee en waarom zou je er maar één willen vangen? Als je dit gevoel hebt, dan ben je nog niet klaar voor een serieuze relatie. Een serieuze relatie betekent namelijk echt niet automatisch dat je geen vrijheid meer hebt, maar je zou niet alles meer kunnen doen zoals vroeger. Je bent immers met z’n tweeën en hebt de aller mooiste en beste vrouw al aan de haak. Waarom zou je al die andere vissen nog willen dan?

4. In de toekomst zie je alleen jezelf

Grote veranderingen in jouw leven staan in het teken van jou en jou alleen. Dit is natuurlijk perfect om jezelf te leren kennen en in je eentje maak je dingen heel anders mee dan samen. Als jij echter jouw vriendin, partner of iemand anders niet in jouw plannen ziet voorkomen, dan betekent dat toch wel iets. Nogmaals, jouw vrijheid is niet volledig weg maar in een relatie ben je met zijn tweeën en moet je dingen op elkaar afstellen. Komt dat niet voor in jouw toekomstbeeld? Dan moet je het wellicht nog even alleen doen.

niet klaar voor serieuze relatie

5. Relaties zijn bijvoorbaat slecht

Relaties zorgen alleen maar voor inperking van je vrijheid, gezeik, ruzie en kosten veel geld. Als je met deze instelling een relatie ingaat, dan kunnen we je wel vertellen dat dat niet gaat werken. Mensen die het idee hebben dat er geen gezonde relaties bestaan, zijn vaak zelf bang voor een commitment. Een gezonde relatie is nooit zonder problemen, want dat hoort erbij. Maar je hebt het voor elkaar over omdat je van elkaar houdt. Als je deze gedachten nog niet in je kop hebt zitten, dan ben je nog niet klaar. Forceer jezelf dan ook nergens in want dat blaast uiteindelijk op in jouw eigen gezicht.

Een relatie gaat natuurlijk over twee personen en het kan dan ook handig zijn om te weten of jouw partner geschikt is voor een lange relatie.