Hoe kan je de buikspieren trainen?

De meeste mannen trainen zich kapot voor een strak wasbordje op hun buik. Desondanks zien de meeste mannen de sixpack nog niet verschijnen. De voornaamste reden dat je sixpack nog niet tevoorschijn is gekomen, is het feit dat je vetpercentage nog hoog is. Je sixpack zit als het ware verstopt onder het vetlaagje. De winter is gelukkig voorbij en is het tijd voor het wegsmelten van de wintervacht. Daarom is het belangrijk om goed droog te trainen. Het is veruit het belangrijkst om je vetpercentage te verlagen, dat is de sleutel tot jouw sixpack. Ook je buikspieren trainen is natuurlijk van belang, en met de juiste oefeningen komen de buikspieren als staal te voorschijn.

Buikspieren trainen: de waarheid achter hoe vaak jij ze moet trainen MAN MAN

Hoe vaak per week moet je de buikspieren trainen?

Als je de hele dag dingen aan het tillen bent of oefeningen uitvoert, heb je constant je buikspieren en core nodig. Eigenlijk ben je ze al aan het trainen zonder dat je het doorhebt. Daarom zijn deze spieren het fundament van elke beweging en oefening die jij uitvoert. Bij de meeste mannnen zitten de buikspieren gewoon verstopt. Het wordt aangeraden om je buikspieren 2 of 3 keer per week te trainen, aangezien ze elke dag worden meegenomen in talloze andere oefeningen en bewegingen.

Veel mensen maken de fout door de buikspieren elke dag te trainen. Dit is echter minder productief! Zorg ervoor dat er minimaal een dag rust tussen de trainingen zit. Zo krijgen de buikspieren genoeg tijd om te herstellen. Meer dan drie keer de buikspieren trainen werkt juist averechts.

marc_fitt_12424856_912305855534516_1367614372_n

Wanneer kan je het beste je buikspieren trainen?

De meest efficiënte manier om je buikspieren te trainen is om dit aan het begin van de workout te doen. De beste buikspieren workout duurt slechts 10 minuten. In deze 10 minuten voer je meerdere buikspier oefeningen uit met een hoge intensiteit zonder rust. Zo zorg je ervoor dat je aan het begin van de workout gelijk warm wordt gestoomd voor de zwaardere compound oefeningen. Onderschat de buikspieren dus niet. Want hoe sterker je buikspieren en core zijn, hoe sterker je in de andere oefeningen wordt.

Buikspieren trainen: de waarheid achter hoe vaak jij ze moet trainen MAN MAN

Wij hebben hier de beste oefeningen voor de v-line op een rijtje gezet om je buikspieren compleet te maken. Ook gaan er veel mythes rondom het creëren van de sixpack. Laat je dus niet gek maken en zorg voor een goed dieet met de juiste oefeningen voor de ultieme sixpack.