V-line oefeningen voor je buikspieren

De V-line is ook afhankelijk van je vetprecentage en aanleg voor de onderste buikspieren. Om de V-line zichtbaar en zomerklaar te maken, zul je droog moeten trainen. Als je dit in combinatie met deze vijf v-line oefeningen uitvoert, gaat het je lukken.

 

Dumbbell side bends

Om te beginnen is dit een goede oefening voor de obliques. Oftewel: de schuine buikspieren die je v-line flink kunt bevorderen. Voor deze uitvoering kun je dumbbells gebruiken om de weerstand te verhogen. Je begint in een staande positie waarbij je voeten op schouderhoogte staan. Vervolgens pak je één dumbbell vast met je linkerhand die naast je lichaam wordt geplaatst. De andere arm kun je naast je lichaam plaatsen. De bedoeling van deze oefening is om je hoofd en rug recht te houden, waarbij je een kleine zijwaartse beweging maakt naar links. Herhaal deze beweging met je rechterarm.

De bicycle crunch

Met deze oefening focus je voornamelijk op de schuine en onderste buikspieren. Voor deze uitvoering heb je een fitnessmat nodig, waarbij je in een liggende positie ligt. Vervolgens trek je jouw linkerknie naar je borst toe. Hierbij probeer je met je rechterelleboog, je linkerknie aan te tikken. Zodra je de knie hebt aangetikt, zak je rustig terug naar de beginpositie. Na deze uitvoering doe je dezelfde beweging maar dan met je rechterknie.

Russian twist

Een oefening voor een stalen core en schuine buikspieren. Doordat je half in de lucht hangt, zul je met deze oefening de weerstand verhogen. Je houdt je voeten half in de lucht en je benen een klein beetje gebogen. Je lichaam gaat hierbij wat naar achteren, waardoor je de druk op de buikspieren gaat voelen. Je handen breng je nu rechts van je lichaam, zo ver je kunt. Vervolgens draai je terug naar je beginpositie en doe je dit met de linkerkant.

Hanging knee raise

De hanging knee raise is een oefening die meer oefening en kracht vergt. Je hangt met je armen in een pull-up bar. Het is belangrijk om je armen en lichaam gestrekt te houden voor maximale spanning op de buikspieren. Vervolgens buig je jouw knieën en breng je ze omhoog richting je borst. Zak rustig terug naar beneden en herhaal de uitvoering. Probeer deze oefening zo rustig mogelijk uit te voeren met een maximale inspanning.

Plank

Dit is een niet te missen onderdeel in een buikspier workout en essentieel voor de v-line oefeningen. De plank oefening stimuleert de core en je gehele buikspier. Je kan de plank op een fitnessmat uitvoeren, maar dat is niet noodzakelijk. Je armen en voeten zet je recht onder je op schouderhoogte. Het is de bedoeling dat je nu je lichaam kaasrecht houdt. Probeer deze oefening te timen, want je zult merken dat je deze uitvoering steeds langer kunt uitvoeren.

Veel mannen focussen zich op de buikspier oefeningen voor de sixpack, wat totaal niet verkeerd is. Zorg er wel voor dat je v-line niet onderschat, want ze behoren tot de acht spieren die vrouwen graag zien.