Mentale hulp voor acteurs van deze Netflix serie

Er zijn regelmatig series of films op Netflix te zien die ge├»nspireerd zijn op ware gebeurtenissen. Zo hebben we nu de hit ‘El Recluso‘ en een paar weken geleden was het de film over ‘Ted Bundy’. Waargebeurde verhalen die je niet meer kan loslaten. Nu is er een serie gebaseerd op vijf jongens die onterecht werden opgepakt voor verkrachting. Het verhaal is extreem heftig en dat vonden de acteurs ook. Netflix heeft de acteurs mentale hulp aangeboden na de opnames.

When they see us

De serie draait om vijf donkere jongens die in 1989 onterecht werden opgepakt voor verkrachting. De verkrachting ging betrof een 28-jarige vrouw als slachtoffer, die twaalf dagen in coma heeft gelegen. De vijf tienerjongens werden na jarenlange processen schuldig verklaard. Zoals wel vaker gebeurt, zaten deze jongens jarenlang achter slot en grendel. Deze vierdelige serie legt alles van begin tot eind vast.

mentale hulp

De serie heeft een serieus karakter en dat is te merken aan de acteurs. Racisme, onrecht en het vuile spel van de Amerikaanse overheid staan dan ook centraal. Het werd voor de acteurs echt heftig toen de jongens waar het over gaat op de set kwamen, want het is hun waargebeurde verhaal. De acteurs liepen dan ook de set af met de gedachte: ik kan niet meer. Dit was zelfs zo heftig dat Netflix de jongens mentale hulp heeft aangeboden. Wat de acteurs dan weer siert, is dat zij het verhaal belangrijker vinden dan hun eigen problemen. Ze zijn steevast door gegaan met een resultaat dat jaloersmakend is!

 

We hoeven niet lang te wachten tot deze heftige serie op Netflix verschijnt. Vrijdag 31 mei komen de afleveringen online en wij gaan bingewatchen! Mocht je vanavond niks te doen hebben check dan een van deze nieuwe Netflix series.