Serie op Netflix

Het grote voordeel van Netflix is het feit dat de streamingsdienst niet-Engelstalige series een platform biedt met een groot bereik. Een Spaanstalige serie als La Casa de Papel kon zo een groot publiek bereiken. Maar een Duitstalige serie als Dark of een Deens gesproken serie als The Rain weet eveneens via Netflix veel meer kijkers te trekken. In die reeks lijkt nu een volgende serie zich aan te dienen. Het Spaanstalige El Recluso is een Mexicaanse productie waarin een ex-marinier een gevangenisbende probeert te infiltreren. Deze serie kan best weleens ook bij ons een succes gaan worden. Benieuwd wat de best bekeken niet-Engelstalige series zijn? Netflix deelt voor het eerst inside info.

El Recluso

El Recluso

Lázaro Mendoza (Ignacio Serricchio) wordt als Dante Pardo voor een zogenaamde moord opgesloten in de zwaarbewaakte gevangenis El Rotunda. Zijn doel is het infiltreren van de Tavares gang. Zij zitten achter de ontvoering van een dochter van een Amerikaanse rechter (Guy Ecker). Die rechter, John Morris, schakelt Lázaro in om uit te vinden waar dochter Linda gevangen gehouden wordt. El Rotunda is een van de zwaarste gevangenissen van Mexico. Geheel zonder risico is Lázaro’s missie dus zeker niet.

El Recluso

Keiharde misdaadserie

Lázaro AKA Dante komt er al gauw achter dat het leven in La Rotunda bepaald niet over rozen gaat. Een serie à la Orange is the New Black is dit dan ook zeker niet. In plaats daarvan vind je in deze serie een rauwe, grimmige sfeer. La Rotunda lijkt in niets op gevangenissen zoals wij die kennen. Deze gevangenis is meer een soort slangenkuil, vormgegeven als een favela, waarin je je leven niet zeker bent. Als Lázaro binnengeleid wordt in de gevangenis en aan de cipier vraagt waar zijn cel is, wordt hij in zijn gezicht uitgelachen. Het zijn gangs die de dienst uitmaken en je hebt je maar aan te passen. Daarbij komt nog dat de leiding van de gevangenis weleens een oogje toeknijpt.

el recluso netflix

Het is vooral die broeierige sfeer die El Recluso uitstekend te pakken heeft. Qua plot is het niet direct baanbrekend te noemen. De nodige plotholes zal je door de vingers moeten zien. In het verloop van het verhaal gebeuren ook niet per se dingen die we nog niet eerder gezien hebben. Maar een heerlijk keiharde serie met echte dreiging is het wel.

Het prettige daarbij is dat El Recluso de eigen krachten kent, weet wat het kan en wat het niet kan. In een rauwe serie als deze moet de actie gewoon bikkelhard en dat is waar de serie in het voornaamst slaagt. En als de plot dan hier en daar wankelt, ach, daar kunnen we niet zo wakker van liggen.

Behoefte aan nog meer actie? Check dan ook de nieuwe Netflix film met Samuel L. Jackson.