Netflix aanbod

Heel sporadisch maakt Netflix voor een specifieke serie of film bekend hoeveel deze bekeken is, maar meestal tasten we in het duister. Voor het eerst heeft Netflix bekend gemaakt wat in een maand de best bekeken titels zijn. En daar staan best wel verrassende resultaten tussen. Let wel, de informatie is gebaseerd op het Netflix aanbod in Groot-Brittannië, dus een klein aantal titels zal ons hoogstwaarschijnlijk niets zeggen. De cijfers gaan over de maand april. Of Netflix van plan is dit voortaan iedere maand en voor meer regio’s te doen, is nog niet bekend.

Netflix aanbod

 

Top 10 meest bekeken titels

Dat natuurseries het goed doen, wisten we. Toch is dit wel een opvallende nummer #1. Eerder was die plek evenwel voor Our Planet weggelegd in onze lijst van de beste titels op Netflix volgens IMDb. Verder valt ook op dat de Original films binnen het Netflix aanbod als The HighwaymenThe Silence en The Perfect Date goed bekeken worden. Van onderstaande titels is alleen nummer #7 niet in Nederland beschikbaar.

 1. Our Planet
 2. The Perfect Date
 3. The Highwaymen
 4. The Silence
 5. Black Summer
 6. After Life
 7. The Spy Who Dumped Me
 8. Riverdale
 9. Chilling Adventures
 10. You vs. Wild

 

Top 10 best bekeken films

Netflix waagt zich nog niet zo lang aan films uit eigen beheer. Voor Netflix is het heugelijke nieuws dan ook dat de top drie uit Originals bestaat. Ook Baywatch doet het in de vierde maand op het platform goed qua kijkers. Van deze top 10 is precies de helft – nummers #1-3, #5 en #7 – in Nederland beschikbaar.

 1. The Perfect Date
 2. The Highwaymen
 3. The Silence
 4. The Spy Who Dumped Me
 5. Someone Great
 6. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
 7. Baywatch
 8. Guardians of the Galaxy Vol. 2
 9. Sniper: Ultimate Kill
 10. Sicario: Day of the Soldado

 

Top 10 best bekeken series

Wat voor Netflix goed nieuws is, is dat hier redelijk wat Originals tussen staan, zoals Santa Clarity Diet of Black Summer. Wat nog meer opmerkelijk is en eveneens voor nummer #1 Black Summer geldt, is dat een aantal series met één seizoen nieuw bij de streamingsdienst zijn. Ook de nieuwe series After LifeLunatics en Bonding scoren goed qua kijkers. Prettig ook: alle tien de series zijn in Nederland beschikbaar.

 1. Black Summer
 2. After Life
 3. Riverdale
 4. Chilling Adventures of Sabrina
 5. Star Trek: Discovery
 6. Lunatics
 7. Bodyguard
 8. Santa Clarita Diet
 9. Bonding
 10. Brooklyn Nine-Nine

 

Top 10 best bekeken documentaires

Netflix is niet alleen goed voor een avond Netflix en chill. Er worden niet alleen maar nieuwe seizoenen van favorieten series in een dag gebingewatcht. Our Planet toont aan dat ook natuurseries het goed doen. Maar er zijn meerdere docu’s die goed bekeken zijn. De zaak rond Madeleine McCann blijft mensen aangrijpen, maar ook bijvoorbeeld Queen B’s Coachella docu doet het goed. Alleen nummers #9 en #10 zijn niet in Nederland te bekijken.

 1. Our Planet
 2. The Disappearance of Madeleine McCann
 3. Homecoming: A Film by Beyoncé
 4. The Legend of Cocaine Island
 5. Street Food
 6. The Investigator: A British Crime Story
 7. Formula 1: Drive to Survive
 8. Roman Empire
 9. One Strange Rock
 10. Top 10 Secrets and Mysteries

 

Top 10 best bekeken niet-Engelstalige titels

Dit is de meest gevarieerde van alle top 10s. Hier ga je binnen het Netflix aanbod van hot naar her. Van een Deens mysterie naar een Italiaanse mafiafilm, en van een Franse sci-fi serie naar een Indiase LGBTI-film. Alle kans, als Netflix dit vaker gaat doen, dat we volgende maand ons eigen Undercover hier tussen zien staan natuurlijk. Zet die ondertiteling maar vast aan, want alleen nummer #9 is niet in Nederland te zien.

 1. Quicksand
 2. Lo Spietato
 3. Osmosis
 4. Ek Ladki Ko Dekha Toh Aisa Laga
 5. Delhi Crime
 6. Durante la Tormenta
 7. O Sabor das Margaridas
 8. Lykke-Per
 9. Burn Out
 10. The Protector