HBO series

HBO is een van de prominentste tv-kanalen van Amerika. We zijn in het verleden getrakteerd op heel wat goede HBO series. Denk bijvoorbeeld aan Boardwalk Empire. Maar ook The SopranosThe WireSex and the City, Veep en Westworld komen allen uit de stal van HBO. De afgelopen jaren weet Game of Thrones alle gemoederen bezig te houden. Maar zelfs de succesvolste series komen tot een eind.

En dan kan er een behoorlijk gapend gat achterblijven. Reden voor HBO dan ook om aan de slag te gaan met GoT spin-off series. Maar HBO is natuurlijk goed voor veel meer titels. En dit wil je misschien nog niet horen, maar er is écht een leven na Game of Thrones. Hieronder vind je een lijst van 7 HBO series die jou met nieuwe releases over die Game of Thrones kater heen gaan helpen.

Watchmen

Watchmen is een nieuwe superheldenserie die gebaseerd is op een comic van DC. Dat stripboek speelt zich af in 1985 als de Verenigde Staten afstevenen op een Derde Wereldoorlog met de Sovjet Unie. De serie gaat qua verhaal verder waar de strip (en de verfilming in 2009) eindigt. In het originele verhaal is er een personage genaamd Rorschach dat het complot dat ontrafeld wordt, opschrijft. Door de aanwezigheid van een hoop Rorschach-maskers lijkt zijn schrift uitgelekt te zijn naar het publiek, wat het nodige teweeg brengt. Naar verwachting zullen er in de toekomst meer HBO series gebaseerd gaan worden op DC Comics. Watchmen verschijnt dit najaar.

 

Big Little Lies

Het eerste seizoen van de miniserie van Jean-Marc Vallée deed het erg goed en gold als een van de beste nieuwe HBO series in 2017. In dat seizoen zagen we hoe Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Shailene Woodley betrokken raakten bij een moordonderzoek. Alle drie keren terug en seizoen twee gaat bovendien versterking krijgen van niemand minder dan Meryl Streep. Zij speelt de moeder van Perry, in seizoen één vertolkt door Alexander Skarsgård. Het tweede seizoen zal net als seizoen één zeven afleveringen hebben. De regisseursstoel zal gevuld gaan worden door Andrea Arnold. Vallée blijft achter de schermen wel betrokken bij de serie. Seizoen twee komt 9 juni.

 

The Righteous Gemstones

In The Righteous Gemstones worden christelijke fanatici en georganiseerde religie op de hak genomen, dus reken maar dat deze serie in de VS veel stof gaat doen op waaien. De comedyserie is van Danny McBride, die ook een van de hoofdrollen speelt. McBride was eerder verantwoordelijk voor de HBO series Eastbound & Down en Vice Principals. Ook van deze serie is hij de bedenker. Verder is hij in de rol van Jesse lid van de Gemstone familie, televangelisten die geld inzamelen in de naam van de Heer. Ook onder andere John Goodman en Adam DeVine (Workaholics) maken deel uit van de familie. De serie zal verschijnen in augustus.

 

Succession

Er zijn meer HBO series waarin een familie centraal staat. In Succession is dat de familie Roy. Zij zijn verantwoordelijk voor een omvangrijk media en entertainment conglomeraat. De pater familias (Brian Cox) begint op leeftijd te raken en de vraag is aan wie het stokje overdragen zal gaan worden. Samen met zijn vier zonen heeft Logan Roy de controle over een van de grootste media ondernemingen van de wereld. Het lot van het bedrijf wordt onzeker als duidelijk wordt dat Logan zich gaandeweg terug zal gaan trekken. Seizoen één had een score op Rotten Tomatoes van 86%. Het tweede seizoen zal in augustus verschijnen.

 

Euphoria

Euphoria is een nieuwe release tussen de HBO series en zal verschijnen op 16 juni. De serie is een tienerdrama en zal geproduceerd worden door, jawel, Drake (yup, Hotline Bling-Drake). De serie volgt een groep middelbare scholieren in hun zoektocht door een wereld van identiteit, social media, trauma, drugs, seks, liefde en vriendschap. De hoofdrol is voor Zendaya. Zij is bekend van de rol van Michelle Jones in Spider-Man: Homecoming en zal ook in de nieuwe Spider-Man-film te zien zijn. In Euphoria speelt ze Rue Bennett, 17-jarige voormalig drugsverslaafde scholier.

 

Years and Years

Deze Britse titel behoort niet tot de HBO series, maar is door de BBC gemaakt. Years and Years komt echter wel naar HBO op 24 juni. De serie lijkt de huidige politieke situatie in Groot-Brittannië onder vuur te nemen, want het is nogal een chaos daar momenteel. In een alternatief toekomstbeeld speelt Emma Thompson Vivienne Rook. In die rol heeft ze wel heel wat weg van Theresa May, ware het niet dat ze veel meer uitgesproken is. De serie volgt onder andere het gezin Lyons, dat in Londen woont en te maken krijgt met het veranderende politieke landschap. Rook is als politica namelijk even spraakmakend als controversieel.

 

Westworld

Iets dat wat langer op zich laat wachten, maar het ook zeker waard is om naar uit te kijken, is het derde seizoen van WestworldWestworld geldt als een van de best bekeken HBO series. Als je dacht dat Game of Thrones een compliceerde verhaallijn met een hele vloot aan personages kende, dan heb je Westworld nog niet gezien. De serie gaat over het gelijknamige vakantiepark, waar gasten zich helemaal te buiten kunnen gaan. Het park wordt namelijk volledig bevolkt door hosts – robots. Dingen lopen gigantisch uit de klauwen als de hosts zich bewust worden van hun realiteit en in opstand komen. Eén van de meest indrukwekkende series van het moment. Seizoen drie met Aaron Paul verschijnt ergens volgend jaar.