WAMM Master Chronosonic

Via onze vrienden van Gewoonvoorhem liepen wij deze speaker tegen het lijf. Met de WAMM Master Chronosonic speaker klinken je Phil Collins-platen als nooit te voren. Ook opvallend is het indrukwekkende design waarmee het ding je aan staat te staren als jij vanaf de bank opkijkt naar de speaker. Wat zullen de buren jaloers zijn als ze deze geluidspilaar pontificaal in je woonkamer zien staan. En terecht, want met de WAMM Master Chronosonic haal je ook wel wat in huis. Goed, het mag dan wat kosten. 685,000 dollar om precies te zijn. Omgerekend is dat zo’n 610,000 euro. Sluit een tweede hypotheek af op je huis of leen wat geld van vrienden en deze speaker staat in no-time bij jou in huis.

WAMM Master Chronosonic

 

Indrukwekkend design

Niet alleen sonisch presteert de WAMM Master Chronosonic, ook qua design springt de speaker in het oog. De speaker heeft een diepte van 1 meter, een breedte van een halve meter en is maar liefst twee meter hoog. In de onderste laag van de speaker vind je 10,5” en 12,5” inch woofers. De midrange drivers en tweeters zijn ieder voorzien van een eigen module. Door de opbouw van de speaker is het mogelijk iedere module naar wens te positioneren. De speaker maakt gebruik van zogenaamd W-materiaal, dat zijn naam dankt aan de WAMM Master Chronosonic. Dit W-materiaal is extreem goed in het stilleggen van ongewenste energie. De speaker maakt gebruik van Aerospace Grade-aluminium. Het voordeel van aluminium is de elasticiteit. Hierdoor weet de speaker trillingen tot een minimum te beperken zonder dat het afdoet aan de geluidservaring.

 

Wilson Audio

De WAMM Master Chronosonic is geproduceerd met de baanbrekende innovaties die Wilson Audio ontwikkeld heeft. Zoals je in de clip hebt kunnen zien is Dave Wilson de geestelijk vader van dit bedrijf. Voor hem is de WAMM Master Chronosonic de bekroning van zijn carrière. Al zijn jaren ervaring in het ontwikkelen zijn verwerkt in deze speaker verwerkt. Hij richtte het bedrijf al in 1974 samen met zijn vrouw in Utah en geldt als een van de beste high-end producenten van geluidsapparatuur. Is het ook de duurste speaker op de markt? Nou, bijna. Die eer gaat uit naar de Hart Audio D&W Aural Pleasure met een prijs van slechts 4,2 miljoen euro. De WAMM Master Chronosonic is het absolute paradepaardje van Wilson Audio. Een lust voor het oog, een must om te hebben. Check de beelden hieronder:

duurste speaker 2 duurste speaker 1 duurste speaker 3