Lieve Bitcoinliefhebbers, na een rampjaar is er eindelijk iets moois om naar uit te kijken. De geliefde Bitcoin is in ruim drie maanden tijd gestegen naar 8.500 dollar, een mooi punt. Toch komt er iets mooiers aan. Zo verwacht analist Naeem Aslam (Think Markets UK) dat er meer in het vat zit de aankomende periode. Namelijk een stijging die de munt weer boven de 10.000 dollar weet te krijgen.

Bitcoin door het dak

Waar alle sceptische mensen stug bleven volharden in hun mening over het einde van de munt, blijkt niets minder waar te zijn. Toch blijft het lastig om de markt te voorspellen. Want waar de nieuwe stijging precies vanaf hangt dat is voor velen een groot mysterie. Maar zoals zo vaak met de cryptocurrency gaat dit in raptempo. Begin dit jaar nog bungelend rond de 3.000 dollar en nu al ruim een waarde van 8.700 dollar. En wie weet over twee weken meer dan 10.000 dollar.

Bitcoin

“Wanneer de markt stijgt, is het hard om deze te stoppen,” aldus Neil Wilson (hoofd marktanalist van Markets.com). Op dit moment is er weer een heuse buzz gaande rondom de coin. De meer handelaren die achter de munt staan, de sneller de stijging van de munt. Toch verwacht Wilson dat het herstel niet lang volhoudt. Hij waarschuwt echter ook om niet op een daling in te zetten. Simpelweg omdat de markt te volatiel is en er weinig voorspelbaarheid in zit.

Hiernaast kan ook een mogelijke oorzaak van de stijging zijn ‘het toestaan van handelshuizen om het kopen en verkopen van cryptocurrency‘. Daarnaast zou Facebook bezig zijn met het lanceren van een eigen cryptomunt. Zij zijn druk bezig met het aannemen van e-commerce, payment en cryptocurrency partners. Er komt dus nog een hoop nieuws aan binnen nu en een paar maanden.

Mocht jij nou niet zo thuis zijn in de cryptocurrency? Dan zullen deze tips je helpen bij het starten van handelen in crypto.