Stel doelen voor jezelf

Alvorens je ook maar één cent erin gaat stoppen, is het belangrijk dat je voor jezelf een beetje concreet maakt wat je precies wil bereiken. Het is namelijk niet zomaar een spelletje, ’t is een serieuze zaak die je ook zo dient te behandelen. Om dat op een juiste manier te doen zal je concrete doelen moeten stellen. Zo weet je op ieder moment waar je staat en hoe je het een en ander aan kunt passen.

Ga je Cryptocurrency kopen om te ‘holden’ of wil je ermee gaan traden en zo proberen op kortere termijn er meer geld van te maken? Logischerwijs is dat eerste het meest eenvoudige en vereist dat in verhouding de minste kennis. Toch kun je beiden prima als haalbare optie zien. Het is aan jou hoe je erin stapt, zolang je die keuze maar maakt op basis van opgedane kennis en niet op basis van gevoel.

Echt starten met Cryptocurrency doe je zo

Om te starten aan je digitale munten-avontuur, is het belangrijk een aantal stappen op te volgen. We hebben de eenvoudige route naar Crypto-rijkdom voor je uitgestippeld in een stappenplan. Oké, het is geen garantie voor rijkdom, maar het is wel de meest duidelijke, verantwoorde manier om te starten. In principe kun je de start van dit alles verdelen in drie verschillende stappen. Elk van die drie stappen wordt hieronder uitgelegd.

Via deze link meld jij je aan bij Bitvavo en betaal je over de eerste €1000 geen transactiekosten.  

 

Stap 1: Zorg dat je Bitcoin koopt

Allereerst zul je Bitcoin moeten kopen. De exacte hoeveelheid is natuurlijk aan jou, maar we raden je aan om niet direct met hele grote bedragen aan de slag te gaan. Probeer het geheel eerst uit en bekijk dan wat je vervolgstappen zijn. Om Bitcoin te kopen zijn er verschillende manieren. Onze ervaring leert dat het kopen van Bitcoin goed gaat via Deze websites zijn Nederlands en hebben gewoonlijk meerdere momenten op de dag dat ze nieuwe Bitcoins in hun systeem hebben.

 

Crypto Currency MAN MAN 2

Stap 2: Plaats je Bitcoin in een wallet

Om je gekochte Bitcoin(s) te bewaren is het belangrijk dat je een keuze maakt voor een wallet. Een wallet is niets anders dan een digitale portemonnee die je kunt gebruiken om jou Cryptocurrency in op te slaan. Er zijn meerdere mogelijkheden wat wallets betreft. We maken hierin onderscheid tussen online wallets en offline wallets (welke twee varianten kent).

De offline wallets bestaan uit software – vaak van coins zelf – die gemaakt is om die specifieke coin in te bewaren. Hier ontstaat alleen verbinding met internet wanneer jij inlogt. De ander is een veredelde USB-stick die gemaakt is om coins op te bewaren. Hier is nooit verbinding met het internet, dus op kwijtraken en beschadigen na is dit best een veilige aanpak.

De online wallets – wat ons betreft de meest eenvoudige werkwijze – is een wallet als onderdeel van exchange websites. Deze beheert jouw coins onder jouw inloggegevens. Het voordeel hiervan is dat je je coins allemaal op dezelfde plek kunt beheren en er vrijwel direct mee kunt traden (indien je dat zou willen). Wij raden om de Nederlandse exchange Bitvavo te gebruiken, omdat deze bij De Nederlandse Bank is aangesloten. Hierdoor is jouw vermogen ten alle tijden veilig. De exchange heeft een groot aanbod aan cryptomunten en heeft de laagste transactiekosten van Nederland. Via deze link meld jij je aan bij Bitvavo en betaal je over de eerste €1000 geen transactiekosten.  

Het aanmaken van een account op Bitvavo is vrij eenvoudig en wordt gekenmerkt door verschillende verificaties. Zo geef je je gegevens op en hoe meer gegevens je opgeeft (bijvoorbeeld een foto van jezelf met duidelijk zichtbaar rijbewijs of id-bewijs), hoe meer privileges je ontvangt en hoe groter je opties als trader zijn. Dit lijkt misschien hocus-pocus, maar het wijst zich allemaal vanzelf.

 

Stap 3: Kies je Cryptocurrency en sit back of juist niet

Althans, als je niet van plan bent om te traden. Nu je je Bitcoin op een veilige plek hebt staan en direct kunt traden tegen andere coins, is het mogelijk om daadwerkelijk actie te ondernemen. Heb je vertrouwen in een verdere stijging van Bitcoin? Dan doe je niets en laat je deze gewoon staan. De marktwerking doet de rest. Denk je dat een andere veelbelovende coin je geld op gaat leveren? Verkoop je Bitcoin dan voor die coin en wacht af wat daarmee gebeurt.

Wil je gaan traden? Dan is het advies heel eenvoudig: ga lezen, lezen en nog eens lezen. Verrijk jezelf met informatie over de coin die je wil gaan traden en probeer de markt te begrijpen (voorzover dat mogelijk is). Zonder informatie kunnen we je beter adviseren om aan de zijlijn te blijven staan, nogmaals: het is een serieuze bezigheid. Cryptocurrency kent vele verschillende aspecten, probeer die gaandeweg allemaal te begrijpen.

Overigens is het lezen en opnemen van informatie in iedere situatie relevant, dus ook wanneer je een coin wil kopen om deze te ‘holden’. Informatie – liefst van zoveel mogelijk verschillende bronnen – is essentieel om voor jezelf enig beeld te kunnen vormen en helpt je op weg in het maken van keuzes. Mocht je bepaalde zaken willen weten of is er iets onduidelijk, dan kun je ons natuurlijk altijd vragen stellen.

Je zult merken dat je gaandeweg het avontuur steeds meer komt te weten en vanzelf meer informatie opdoet. Gebruik alles in je voordeel en maak de juiste afwegingen om te besluiten welke kant je opgaat. Alleen dan kun je verantwoord bezig zijn met deze nieuwe vorm van ‘investeren’.

 

Via deze link meld jij je aan bij Bitvavo en betaal je over de eerste €1000 geen transactiekosten.