Nieuw op Netflix, week 22

We gaan alweer richting juni. Week 22 loopt vanaf maandag 27 mei t/m zondag 2 juni. Net als vorige week wordt deze week naarmate die vordert interessant. Richting het weekend verschijnt er genoeg nieuwe content voor de liefhebber. Van een aantal series, zoals een komische misdaadserie of een harde Canadese mafia-serie, zal het tweede seizoen deze week verschijnen. Ook debuteert er een sympathieke Zuid-Koreaanse Netflix serie, waarvan het eerste seizoen één nieuw op Netflix is. Maar misschien ligt het hilarische derde deel uit een succesvolle comedyfilm-reeks wel meer in jouw straatje dit weekend. Hieronder vind je de vijf titels die in week 22 op Netflix zullen verschijnen.

When They See Us

When They See Us is het nieuwste project van Ava DuVarney. Zij was eerder succesvol met de film Selma en de docu 13th. Net als die titels gaat de miniserie When They See Us over racisme en raciale ongelijkheid. Bekend terrein dus voor DuVarney. De Netflix Original is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een vrouwelijke jogger die in Central Park verkracht en vermoord werd. In 1990 werden vijf jongeren, vier Afro-Amerikaanse en één latino, veroordeeld voor de misdaad. Ten onrechte, zoals later zou blijken. Ook onder andere Michael K. Williams en Vera Farmiga zijn te zien. When They See Us is vanaf vrijdag 31 mei nieuw op Netflix.

 

Bad Blood

Voor liefhebbers van series als The Wire en The Sopranos kan Bad Blood misschien weleens de moeite waard zijn. Is Bad Blood dan net zo goed? Nee, dat niet (Hoewel een IMDb-score van 7,3 niet gek is).  Maar dat kan je een serie natuurlijk ook niet echt kwalijk nemen. Deze Canadese titel is wel een harde, no-nonsense misdaadserie. De film is gebaseerd op Vito Rizzuto, de don van de Rizzuto-familie in Montréal. Vermoed wordt dat Rizzuto het hoofd van de Canadese tak van de Siciliaanse Mafia was. Een aantal acteurs in de serie zoals Kim Coates, Lisa Berry en Anthony LaPaglia zijn vaste namen in tv-land. Het tweede seizoen is vanaf vrijdag 31 mei nieuw op Netflix.

 

Good Girls

Girl Power alom! Deze komische misdaadserie draait op de talenten van Christina Hendricks (Mad Men), Retta (Parks and Recreation) en Mae Whitman (Her? in Arrested Development). De drie dames krijgen de nodige financiële tegenslagen voor de kiezen en hebben het helemaal gehad. Beth (Hendricks) is een moeder van vier wiens vreemdgaande man het gezin met geldproblemen opzadelt. Annie (Whitman) wordt ondertussen voor de rechter gedaagd over de voogdij van haar kind, terwijl Ruby (Retta) de medische kosten van haar dochter niet kan betalen. Het dwingt ze een supermarkt te overvallen. Het tweede seizoen is vanaf vrijdag 31 mei nieuw op Netflix.

 

One Spring Night

Deze Zuid-Koreaanse serie is nieuw op Netflix. De titel is ook wel te vinden onder de originele naam Bombam. Deze sympathieke Netflix Original heeft momenteel een score van 8,0 op IMDb. Een koppel van begin dertig komt op een punt waar ze moeten evalueren waar ze staan ten opzichte van elkaar en waar hun relatie heengaat. Lee Jung In is een bibliothecaresse. Yoo Hi Jo werkt in een apotheek en heeft een groot hart. Het eerste seizoen van One Spring Night is vanaf zaterdag 1 juni exclusief bij Netflix te bekijken.

 

The Hangover Part III

Als uitsmijter deze week: The Hangover Part III verschijnt nieuw op Netflix. Met het derde deel in de populaire comedyreeks sluit jij heerlijk zorgeloos je weekend af. Ook in het derde deel maken Alan (Galifianakis), Phil (Bradley Cooper) en Stu (Ed Helms) belachelijke situaties mee. Uiteraard raken ze ook deze keer Doug (Justin Bartha) kwijt en moet hij terug gevonden worden. Er is verder een grotere rol voor Leslie Chow (Ken Jeong). Doug wordt ontvoerd door Marshall (Mike Epps). The Wolfpack moet Chow zien te lokaliseren, omdat hij 42 miljoen dollar heeft gejat van Marshall. Als het lukt, kunnen ze Doug weer vrij krijgen. Vanaf zondag 2 juni te zien.

 

Bekijk welke splinternieuwe serie nu al de allerhoogste score op IMDb heeft.