Nieuw op Netflix, week 21

Week 21 komt qua ‘nieuw op Netflix’ wat traag op gang, maar richting het eind zit er toch genoeg tussen om naar uit te kijken. Week 21 loopt vanaf maandag 20 mei t/m zondag 26 mei. Twee films die het goed deden bij de bioscooploketten kun je verwachten. Ook zijn er nieuwe seizoenen voor een horrorserie en een serie van regisseur Spike Lee. Maar misschien is een sensuele thriller met Renée Zellweger wel meer jouw ding. Bekijk hieronder de vijf titels van week 21 die de komende dagen het overwegen waard zijn.

The Dark Tower

Jake Chambers is een 11-jarige jongen die apocalyptische visioenen ontvangt. Hij ziet een Gunslinger die het opneemt tegen een almachtige Man in Black, die een mysterieuze Toren wil vernietigen. Zijn moeder en een psycholoog zien het als onschuldige droombeelden. Als hij een huis vindt dat hij herkent uit zijn visioenen, treft hij daar een toegang tot een andere dimensie aan genaamd Mid-World. Als hij er door stapt, blijkt dat al zijn visioenen werkelijk plaatsvinden. Idris Elba speelt de Gunslinger. The Man in Black (Matthew McConaughey) wil de macht over de Donkere Toren verkrijgen de wereld waar Jake in leeft, te vernietigen. Woensdag 22 mei nieuw op Netflix.

 

Slasher

Donderdag 23 mei is Slasher het derde seizoen nieuw op Netflix. Slasher is een heftige horror anthologie-serie uit Canada. Centraal staat Sarah (Katie McGrath), die terugkeert naar haar geboortedorp. Sarah had het dorp ooit verlaten na de weerzinwekkende moord op haar ouders. Ze keerde terug omdat er moorden gepleegd werden met eenzelfde motief. In het eerste seizoen pleegde een mysterieuze moordenaar met de naam the Executioner moorden. In seizoen twee een stel kampeerders het slachtoffer. Dit derde seizoen heet Solstice en worden omstanders van een moord het doelwit.

 

She’s Gotta Have It

Filmmaker Spike Lee, onlangs bekroond voor BlacKkKlansman, debuteerde in 1986 met zijn eerste speelfilm She’s Gotta Have It. Deze serie is van die film afgeleid van die film. Alle afleveringen van het eerste seizoen zijn geregisseerd door Lee. In de serie volgen we Nola Darling, gespeeld door DeWanda Wise. Nola heeft maar liefst drie open relaties. Jamie is bedachtzaam, Greer is erg overtuigd van zichzelf en Mars Blackmon bekommert zich om niet zo heel veel. Het personage van Mars zat ook in de originele film en werd toen gespeeld door Spike Lee. Vrijdag 24 mei is is seizoen twee nieuw op Netflix.

 

What/If

Het kan zijn dat je haar in eerste instantie niet had herkend, maar Renée Zellweger is terug. Deze serie is nieuw op Netflix. Het belooft een noir-ische sensuele thriller te worden. De serie onderzoekt wat er gebeurt als acceptabele mensen onacceptabele dingen gaan doen. Ieder seizoen zal een nieuw verhaal brengen dat een morele les met zich meedraagt. Hierbij gaat het om één enkele beslissing de verloop en richting van een gehele leven kan veranderen. Seizoen één heeft tien afleveringen en naar verwachting blijft het daar niet bij. Seizoen 1 kan je vanaf vrijdag 24 mei op de site verwachten.

 

Joy

Joy is een komisch drama uit 2015 die uiteindelijk 100 miljoen dollar opbracht. Regisseur David O. Russell maakte eerder al de film Silver Linings Playbook. In die film speelde Jennifer Lawrence, Bradley Cooper en Robert De Niro. Alle drie keerden terug in Joy. Tussendoor maakte Russell het waargebeurde American Hustle, met eveneens Jennifer Lawrence en Bradley Cooper. In Joy speelt Lawrence Joy Mangano. Joy is een self-made millionaire die aan het hoofd staat van een succesvolle familie onderneming. De inspirerende film is vanaf vrijdag 24 mei nieuw op Netflix.

 

Zac Efron als Ted Bundy? Bekijk wat wij schreven over Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile.