Online shoppen bij AliExpress

AliExpress heeft een bizar grote webshop waar miljoenen artikelen te vinden zijn. Mocht je het al lastig vinden om op Nederlandse webshops het juiste item te vinden, dan wordt dit er niet makkelijker op. Zoek je bijvoorbeeld op ‘winterjas heren’, dan krijg je al 104.632 zoekresultaten – in ieder geval genoeg om uit te kiezen.

De meeste mensen gaan naar de webshop om goedkoop namaak artikelen te kopen of grappige spullen. Een outfit voor carnaval of een hilarisch pakje voor een vrijgezellen feestje van je maat, daarvoor is het perfect. Maar om nou al je kleding daar te shoppen, gaat in onze ogen wat ver. Houd het daarom op grappige dingen en namaak artikelen, de kleding is vaak lastig in te schatten qua maat namelijk.

aliexpress
Foto Instagram: aliexpress

Wat is de betrouwbaarheid van AliExpress?

Waarschijnlijk de meest gestelde vraag in je hoofd: hoe betrouwbaar is AliExpress? Want in je hoofd heb je duizenden keren gehoord dat een bestelling niet is aangekomen of dat het dubbele van de rekening is afgeschreven. Toch is het een stuk betrouwbaarder dan je in eerste instantie denkt. Het is onderdeel van de Alibaba groep, wat een groot e-commerce bedrijf is met verschillende webshops. Een aandeel van Alibaba staat op dit moment op ruim 175 dollar en heeft een beurswaarde van maar liefst 455 miljard dollar. Het bedrijf is dan ook een van de grootste ter wereld op dit gebied, daarom kunnen ze geen onbetrouwbare webshops achterlaten. Of AliExpress betrouwbaar is? Ja dat is het. Mocht jouw product beschadigd aankomen of helemaal niet, krijg jij gewoon je hele bedrag teruggestort.

Hoe kan jij bestellen op AliExpress

Er is bijna geen webshop die niet om accountregistratie vraagt wanneer je wat wilt aanschaffen. Dus ook bij AliExpress moet jij eerst een account aanmaken om wat aan te schaffen. Dit gedaan, dan ben je klaar om te shoppen. Eenmaal de producten gevonden die je wil, dan is het tijd om af te rekenen. Aangezien je op een Chinese webshop winkelt, vraag jij je natuurlijk af hoe te betalen? Goed nieuws: net zoals jij doet bij de andere webshops. Je kan kiezen uit creditcard, Ideal, PayPal en een banktransfer. Dus het bestellen op AliExpress gaat zoals jij gewend bent.

Aliexpress MAN MAN aliexpress MAN MAN

Wat zijn de verzendkosten van AliExpress?

En dan het grootste probleem van AliExpress, de verzending. Want hoe lang duurt het voor een bestelling bij jou is en wat zijn die verzendkosten nou? Verzenden van China naar Nederland is natuurlijk niet gratis. Toch hebben die Chinezen dit goed voor elkaar. Verzendkosten voor je pakketje zijn namelijk in de prijs van het product inbegrepen. Dus als jij dat horloge van 16 dollar wilt kopen, dan kost ‘ie ook maar echt 16 dollar.

Het grootste probleem waar mensen tegenaanlopen is de verzendtijd. Bij verschillende Nederlandse webshops is het voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis – top! Helaas duurt het verschepen van een product vanuit China naar jouw huis iets langer. Omdat luchttransport nou eenmaal prijzig is, kiezen zij voor transport over zee. Dit kost gewoon een week of twee voordat het überhaupt in Nederland is. Dan moeten de containers gecontroleerd worden en vanaf dat moment kan het naar jouw huis worden gestuurd. Kijk dan ook niet gek op als dit 30-40 dagen kan duren. Maarja, wat verwacht je voor zo’n prijs.

Dus het bestellen op AliExpress is een stuk simpeler, betrouwbaarder en goedkoper dan je gewend bent, alleen het verzenden duurt wat langer. Mocht je houden van goedkoop shoppen, dan zijn deze online outlet webshops wat voor jou.