Steengoede westerns op Netflix

Elke western is weer nét wat anders dan de ander. Natuurlijk zijn er ook veel overeenkomsten tussen de films die tot het genre horen. Denk bijvoorbeeld aan de strijd tussen de ‘goede cowboys’ en de ‘bandieten’. Vaak is er sprake van overvallen, corruptie en de nodige schietpartijen. Daarbij zien we regelmatig het Wilde Westen, met uitgestorven prairies, grimmige dorpjes en hoge valleien als setting. Cowboyhoeden, revolvers en paarden mogen natuurlijk niet ontbreken. Deze 8 westerns zijn stuk voor stuk toppers binnen het genre en kan jij gewoon op Netflix kijken.

1. The Duel

De hoofdrollen in The Duel worden vertolkt door Liam Hemsworth en Woody Harrelson. De twee kennen elkaar goed, want beide acteurs waren te zien in de The Hunger Games films. In The Duel volgen we David, een Texas Ranger die in 1866 op zoek moet naar de verantwoordelijke voor een aantal wrede moorden. Hij komt Abraham Brant tegen, een predikant met wie David nog een rekening te vereffenen heeft.

IMDb-score: 5.8 

 

2. News of the World

News of the World is een van de nieuwste westerns op Netflix. Tom Hanks speelt de hoofdrol. Hij is werkzaam als iemand die van dorpje naar dorpje reist om het nieuws te verspreiden, aangezien veel mensen niet kunnen lezen en schrijven. Hij ontmoet een jong meisje en besluit haar te herenigen met haar familie. Op hun tocht komen ze in benarde situaties terecht.

IMDb-score: 6.8

 

3. The Magnificent Seven

Onder andere Denzel Washington, Chris Patt, Ethan Hawke en Matt Bomer spelen in The Magnificent Seven. De ‘zeven’ uit de titel verwijst naar een groep premiejagers. Zij worden ingehuurd om de corrupte Bartholomew Bogue uit te schakelen, die een Western-stadje onder de duim houdt. Ben jij fan van Netflix westerns waarin het er bruut aan toegaat, dan is The Magnificent Seven een echte aanrader.

IMDb-score: 6.9 

 

4. Free State of Jones

Free State of Jones is als je het ons vraagt één van de beste vergeten films en series op Netflix. In de Netflix film speelt Matthew McConaughey een soldaat in de Amerikaanse burgeroorlog. Hij stapt uit het leger en zet zijn eigen militaire groep op, waarmee hij de strijd aangaat met de overheid en strijdt voor vrijheid. De film is geregisseerd door Gary Ross, die ook de eerste The Hunger Games film regisseerde.

IMDb-score: 6.9

 

5. The Hateful 8

Deze klassieker is geregisseerd door niemand minder dan Quentin Tarantino. Dat betekent dus veel personages, verschillende verhaallijnen en een regisseur die niet zuinig is met geweld. De film speelt zich een paar jaar na de Amerikaanse Burgeroorlog af. Premiejager John Ruth is met de voortvluchtige Daisy op weg naar het dorp Red Rock om haar voor het gerecht te slepen. Gedurende hun weg komen ze twee mannen tegen, ex-majoor en premiejager Marquis en een zuiderling die beweest dat hij de nieuwe sherrif van het dorp is, genaamd Chris Mannix. Door een hevige sneeuwstorm worden ze gedwongen te schuilen op een afgelegen plek, met alle gevolgen van dien.

IMDb-score: 7.8

 

6. Godless

Goed, officieel is Godless geen film, maar de serie mag niet ontbreken in de lijst van de beste westerns op Netflix. In deze serie is een klein dorp slachtoffer van een grote ramp: vrijwel alle mannen komen om het leven als de mijn instort. De vrouwen werken hard om de samenleving draaiende te houden. Als een voortvluchtige cowboy, op de vlucht voor zijn vorige baas en diens wrede groep cowboys, bij ze schuilt, zullen ze een heftige confrontatie moeten aangaan om hun dorp te beschermen.

IMDb-score: 8.3

 

7. Django Unchained

Ook Django Unchained is één van de westerns die is geregisseerd door Quentin Tarantino. Jamie Foxx speelt een slaaf die wordt bevrijd door een premiejager, die zijn hulp nodig heeft. Hun weg voert naar een plantage waar de vrouw van de bevrijdde slaaf (Django) verblijft, evenals een verknipte toezichthouder (gespeeld door Leonardo DiCaprio).

IMDb-score: 8.4

 

8. The Harder They Fall

Hij staat pas binnenkort op Netflix, maar The Harder They Fall is wat ons betreft nú al een film die in het rijtje van beste Netflix westerns thuishoort. Twee groepen outlaws nemen het tegen elkaar op. Dat gaat gepaard met treinovervallen, vuurgevechten en veel geweld, maar tegelijkertijd belooft de film ook een ‘nieuw soort western’ te worden. Het genre is dus, dat bewijst deze film maar weer, alles behalve dood.