The Harder They Fall wordt een goede Netflix western

2021 is het jaar van de Netflix films. Sterker nog: elke week wordt er door Netflix één nieuwe Netflix Original film gereleased. Binnenkort is The Harder They Fall aan de beurt. De teaser trailer van western geeft ons al een voorproefje van wat we kunnen verwachten. En dat voorproefje smaakt naar meer. In de film barst de strijd los tussen twee soorten ‘outlaws’. Tegen een achtergrond van het vroegere Wilde Westen nemen zij het tegen elkaar op in vuurgevechten en confrontaties.

Eén van de hoofdpersonen is Rufus Buck. Hij wordt gespeeld door Idris Elba, die we uit talloze films kennen als echte actieheld. Rufus is gevangen genomen en bevindt zich in een zwaar bewaakte trein. Zijn handlangers zijn het daar echter niet mee eens en zetten een vette bevrijdingsactie op gang. Rufus wordt met hun hulp inderdaad bevrijd, maar haalt zich daarmee de wraak van zijn grote vijand op zijn hals. Die vijand is Nat Love, de leider van zijn eigen groep outlaws. Hij zint op wraak op Rufus.

 

Deze film heeft de typische elementen die we van westerns zijn gewend. Denk aan cowboyhoeden, paarden, snelle revolvers en uitgestorven dorpjes midden op de prairie. Toch wordt de film ook beschreven als een ‘nieuw soort’ western. In de teaser trailer wordt in elk geval duidelijk dat er naast de actie ook veel ruimte is voor humor. Bovendien is de manier waarop bepaalde vechtscènes zijn gefilmd inderdaad nieuw en uniek te noemen.

De cast en releasedatum van The Harder They Fall 

Naast Idris Elba spelen onder andere Jonathan Major, Regina King en Edi Gathegi een rol in The Harder They Fall. De film is geproduceerd door Jeymes Samuel, voor wie het zijn eerste grote productie wordt. Het is nog niet bekend wanneer we de film kunnen zien, want Netflix heeft het over ‘coming soon’. Voor de release kunnen we waarschijnlijk ook nog een hele trailer verwachten. Voor nu moeten we het doen met de teaser trailer. Ook kun je de western Concrete Cowboy met Idris Elba opzetten.