Concrete Cowboy op Netflix

Voor de Oscars van 2021 komt Concrete Cowboy net te laat uit, maar wij vermoeden dat de film zomaar eens de nodige nominaties binnen had kunnen slepen. Sterk acteerwerk, een meeslepend plot en mooie cinematografie: in de trailer komen al deze aspecten mooi naar voren. Er wordt gefocust op Cole (gespeeld door Caleb McLaughlin). Hij verhuist naar Philadelhia, waar hij wordt herenigd met z’n vader, met wie hij nooit een sterke band heeft gehad. Zijn vader Harp (gespeeld door Idris Elba) lijkt zijn zoon niet voorzichtig aan te pakken. In plaats daarvan gaat het al gauw hard tegen hard tussen vader en zoon. Tijdens de film lijken ze lijnrecht tegenover elkaar te staan, maar er is ook één verbindende factor: de ”Black Horsemanship”-community van Harp.

Vader, zoon en paarden in de moderne western

De paardenvereniging waarbij Harp zit is geen kwestie van door een binnenbak heen draven. Het gaat hierbij om het trainen, rijden en verzorgen van vaak wilde, ongetemde paarden. In de film loopt niet alleen de relatie tussen Cole en Harp moeizaam. De Black Horsemanship-community krijgt te maken met mensen uit de stad die hen het liefste zien verdwijnen. De toekomst van de vereniging staat dus op het spel. Dat maakt van Concrete Cowboy een meeslepende film die ons naar alle verwachtingen nog lang bij zal blijven. Het is de eerste grote film van regisseur Ricky Staub. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.

Bekende acteurs in Concrete Cowboy

Caleb McLaughlin ken je waarschijnlijk wel van zijn rol als Lucas in Stranger Things. Van Idris Elba zijn nog veel meer bekende films op te noemen. Een groot deel daarvan stond al op Netflix. Check daarvoor ons overzicht van de 10 beste Idris Elba films en series op Netflix met bijbehorende IMDb-score. Binnenkort komt daar dus ook nog Concrete Cowboy bij. De film staat gepland voor een release op 2 april.

Check de Netflix trailer van Concrete Cowboy hieronder: