Kanshebbers voor Beste Film van de Oscars 2021

15 maart is het zover en worden de nominaties voor de Oscars van 2021 bekend gemaakt. 25 april is de Awardshow die elk jaar de beste film, acteur en andere onderdelen beloont met zo’n felbegeerde gouden trofee. Het afgelopen jaar zijn er wellicht veel goede films uitgesteld (zo ligt No Time To Die al een eeuwigheid op de plank). Toch zijn er ook genoeg kanshebbers. Dit zijn de films die op dit moment worden genoemd als kanshebbers om te winnen tijdens de Oscars van 2021.

Van een western tot een film over een vrouw die wraak wil nemen: de nominaties voor de Beste Film tijdens de Oscars van 2021 zijn erg divers. Leuk detail: twee van de films zijn ‘gewoon’ te zien via Netflix.

1. The Trial of the Chicago 7

Sacha Cohen en Eddie Redmayne spelen hoofdrollen in deze film, die is gebaseerd op een waargebeurde rechtszaak. In 1968 wordt Amerika gekenmerkt door grote rellen. De gewone burgers zijn het zat en protesteren tegen de Vietnamoorlog. Ze worden hardhandig tegengewerkt door de politie, maar dat blijkt niet voldoende. Zeven mannen wordt persoonlijk aangeklaagd vanwege hun rol bij de protesten. De film stond al op 3 in ons overzicht van de 10 beste films van 2020, dus kan er zomaar met de winst vandoor gaan. Je ziet hem via Netflix.

 

2. Nomadland

Het heftige maar meeslepende Nomadland gaat over Fern, een oudere vrouw die niet langer wil voldoen aan de ‘norm’. Ze besluit daarom, nadat haar dorpje wordt getroffen door een grote economische crisis, haar busje in te pakken en rond te zwerven. Ze ziet zichzelf niet als homeless, maar als houseless, zo beschrijft ze in de trailer. Dat zorgt voor een prachtige roadtrip, op zoek naar verschillende levensstijlen en interessante personen.

 

3. Promising Young Woman

Promising Young Woman gaat over een vrouw met een duidelijk en weldoordacht, maar tegelijkertijd ook duister doel. Ze doet zich elke week voor als een vrouw die zó dronken is dat ze niet meer weet wat ze moet doen. Vervolgens checkt ze welke mannen er misbruik van haar en de situatie willen maken, voordat ze wraak neemt. De actrice wordt ook genoemd als één van de kanshebbers om er vandoor te gaan met de prijs voor Beste Actrice tijdens de Oscars van 2021.

 

4. News of the World

Tom Hanks speelt de hoofdrol in News of the World. Deze western vind je op Netflix en gaat over een man die in het oude, wilde Westen van dorp tot dorp rijdt. Daar leest hij nieuwsberichten voor aan de plaatselijke bewoners, die niet allemaal zelf kunnen lezen. Hij ontmoet een jong meisje, vroeger ontvoerd door indianen, eh hij besluit haar te herenigen met haar familie. Maar hun weg naar hereniging is niet zonder gevaar.

 

Wist je dat er een handjevol films is die alle 5 de belangrijkste Oscars wonnen? Check hier de Oscar winnende films.